Akersposten

Påskehilsen fra Hanna E. Marcussen (MDG), byråd for byutvikling. Foto: Hanna Marie Naglestad

«Rundt 700.000 osloboere skal ha påskeferien sin i byen. Det byr på store utfordringer.»

«Rundt 700.000 osloboere skal ha påskeferien sin i byen. Det byr på store utfordringer.» Det skriver byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2020 kl 19:06

Påskehilsen fra Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling

Påskeuka er i gang, og denne høytiden blir annerledes for oss alle. Det er over tre uker siden tilværelsen vår ble snudd på hodet på ubestemt tid. Vi har vært flinke, vi har holdt ut, og de fleste klarer seg bra. Men i en krevende periode er det viktig å ta en pust i bakken, feire høytid og nyte etterlengtede feriedager.

Oslo er den byen i landet som er hardest rammet av koronakrisen. Vi som bor her har noen spesielle utfordringer fordi vi bor trangere og tettere på hverandre enn de fleste andre nordmenn. Vi ser at smittetallene stabiliserer seg i store deler av Norge, men at de stiger i deler av Oslo. Vi må derfor være årvåkne en stund til.

Oslopåske er et begrep mange kjenner til. Det er den deilige tiden på året da byen tømmes for folk og man har parker, gater og barer for seg selv. I år er det dessverre annerledes. Rundt 700 000 osloboere skal ha påskeferien sin i byen. Det byr på store utfordringer med tanke på smittevern. Samtidig er Oslo en by med mange mange flotte turstier og grøntområder. Dersom man beveger seg litt utenfor allfarvei finnes det gode muligheter for å gå fine nærturer og hygge seg utendørs, samtidig som man har nok plass til å holde avstand til andre. Jeg vil anbefale alle å velge bort de store parkene og turveiene og heller gå på oppdagelsesferd i nærmiljøet sitt.

Innendørs må vi være ekstra oppfinnsomme denne påsken. Vi kan ikke samles til fest eller middager med storfamilien, for da risikerer vi å bli smittet eller å smitte noen vi er glade i. Men vi kan være sosiale! Finn frem gamle spill og ta en runde med de nærmeste. Inviter venner og kjente til et slag Yatzy eller en påskedrink på Facetime. Kanskje får du også tid og ro til å lese den boken du aldri har begynt på?

Det vil heldigvis komme normale dager etter dette. Neste år kan vi trolig igjen dra på hyttetur, på storbyferie eller besøke familie i andre deler av landet. Men akkurat nå gjelder det å følge myndighetenes råd og holde ut litt til. Jo flinkere vi er, jo raskere kommer vi tilbake til normalen. Denne påsken blir nok også den vi kommer til å huske best – så prøv å gjøre det beste ut av den!

Til slutt vil jeg minne om at Oslo kommune har utarbeidet ti byvettregler:

1. Vær mest mulig hjemme

2. Vask hendene ofte

3. Gå tur der du bor

4. Legg turen til andre tider enn midt på dagen

5. Unngå kollektivt hvis du kan

6. Oppsøk nye steder og mindre brukte stier

7. Hold minst en meters avstand til andre når du er ute, og to meter når du er inne

8. Ikke vær flere enn fem mennesker sammen

9. Ikke planlegg fester og vent med store middager til seinere

10. Følg nasjonale regler for karantene og isolasjon

Riktig god påske!

Hanna E. Marcussen
byråd for byutvikling (MDG)

LES OGSÅ: Slik skal barnehager og skoler åpne igjen etter påske

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...