ANNONSE
Annonse
Akersposten

Rundspilte serielederen i én omgang

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret igjen for Røa, faktisk to ganger, mot favorittene Avaldsnes. Her fra en kamp tidligere i år. Arkivfoto

En festforestilling i første omgang og en katastrofestart på den andre gjorde at det endte med ett poeng mot gullfavoritten Avaldsnes.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2017 kl 10:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Røa har variert i prestasjonene hittil denne sesongen, men seieren over Medkila forrige helg var et godt skritt i riktig retning. Likevel var Avaldsnes en helt annen motstander. Laget hadde tre borteseire på like mange forsøk, og kjemper igjen om å vinne serien.

Festomgang mot gullstatister

Riktignok hadde Røa spilt jevnt mot Avaldsnes i 0-0-kampen på Karmøy, men bortelaget var favoritter. Det brydde ikke Røa seg stort om. Hjemmelaget gikk ut som et fyrverkeri, og ga serielederne noe å tenke på. Om Røa bød opp til dans, var ikke Avaldsnes vanskelige å be, og lagene hadde hver sin sjanse etter corner.

Allerede etter seks minutter begynte Røa å dra fra. Et flott fremspill av Ina Skaug til Vilde Hasund endte hos Lisa Marie Karlseng Utland, men Utland tok den ned litt dårlig, og det endte i ingenting. Likevel var det begynnelsen på en svært god Røa-periode med flotte fremspill, god vinning av andreballer og en stå-på-vilje som sannsynligvis ville fått det til å gå kaldt nedover ryggen til de fremmøtte – om da regnværet ikke hadde gjort jobben allerede.

Avaldsnes på sin side virket frustrerte, og fikk sjelden til etablert spill.

Det var gøy å se på Røa, men målet uteble til tross for gode forsøk fra hele angrepsrekka. Det ble i stedet en midtbanespiller som stakk hull på byllen, i det 28. minutt. Et frispark fra Hasund gikk først ut, så heading inn fra Gunhild Herregården til Lisa Marie Karlseng Utland, og Ina Skaug var på rett sted og sparket ballen i mål.

Måtte hjemmepublikummet vente lenge på det første målet, måtte de ikke vente lenge på det andre. To minutter senere kjempet Therese Sessy Åsland med seg ballen og kranglet den med seg. En utsøkt pasning fant Lisa Marie Karlseng Utland på venstresiden, og ranværingen gjorde ingen feil.

Etter 2-0 roet kampen seg litt, og Avaldsnes fikk et par sjanser som gikk langt over eller langt til siden. Det var tendenser hos begge lag, men ingen egentlige sjanser.

Ti minutter ødela

I tillegg til to baklengsmål, måtte Avaldsnes også bytte keeper, etter at Katie Fraine, som slet med en hodeskade, måtte kaste inn håndkleet, og Hildegunn Sævik kom inn. Det påvirket ikke bortelaget. De fosset i angrep, og allerede i det 49. spilleminutt ble det redusering. Elise Thorsnes kastet langt inn, Andreia headet bakover inn i boksen, og der sto Cecilie Pedersen umarkert og sparket ballen inn.

Avaldsnes satte ikke ned tempoet, og da det var spilt ti minutter i andre omgang var det Cecilie Pedersen som var servitør. Hun sendte raskt en ball fra Logarzo inn til innbytter Luana Paixao. Alene mot Kirvil Schau Odden gjorde hun ingen feil.

I andre omgang så det lenge ut som om de to lagene hadde byttet rolle helt. Røa var frustrerte og fikk gule kort, mens Avaldsnes presset på. Det varte imidlertid ikke så lenge. Allerede etter et kvarter begynte det å jevne seg ut. Likevel hadde Sævik i Avaldsnes’ mål ikke blitt satt på de store prøvene.

Uavgjort mellom Lisa og Luana

Det forandret seg i det 72. spilleminutt. Røa hadde begynt å likne på det laget vi så i første omgang, og det ga resultater med finspill. Kristine Leine tok et frispark langt inne på Røas banehalvdel inn i boksen. Det ble klarert til Nora Byom Nilssen som sendte ballen flott til Åsland. Åsland på sin side fant hodet til Utland, som headet ballen flott i mål fra omtrent fem meter. Røa var tilbake i ledelsen.

Avaldsnes lot seg ikke påvirke av det, og både Pedersen og Ryland var farlige, særlig på innkast ved cornerflagget. Likevel så det en stund ut til at Røa skulle dra det i land. Nordby valgte ikke å ta noen bytter, og det var tegn til uthaling av tiden fra Røa – en i og for seg fornuftig strategi.

Likevel lå det en utlikning i luften. Den kom i det 86. minutt, da Cecilie Pedersen feilvendt flikket ballen til siden der Luana Paixao nok en gang fikk komme alene med keeper og nok en gang ikke gjorde noen feil.

Dermed ble det like mellom Lisa Marie og Luana i målprotokollen. Begge lag dabbet litt av etter det. Ingen var spesielt fornøyde med uavgjort, men ingen hadde energien til å gjøre noe med det.

I den grad det var nøytrale tilskuere som så på kampen, fikk de se en spennende kamp mellom to lag som nektet å gi seg. De som holdt med hjemmelaget kan uansett være fornøyd med at de i en omgang rundspilte gullfavoritten, og at de ikke ga seg da det ble utlikning heller. Det bor mye i Røa, og det viste spillerne nå.