Akersposten

– Rull ut lokale sykehjemskjøkkener

Det hadde vært et positivt signal fra byrådet som ville glede alle på våre sykehjem at nå rulles det ut lokale kjøkken. Det hadde vært noe å se frem til, sier bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen. Silurveien sykehjem har storkjøkken i underetasjen, og herfra kjøres det ut måltider til 21 sykehjem i Oslo.

– Mat skal være en opplevelse, et høydepunkt. Det er ikke mulig slik det rigges nå, sier bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2020 kl 15:02

ULLERN: Lederen i bydelsutvalget på Ullern er kritisk til at Oslo kommune ikke jobber mer aktivt for å bedre mat-tilbudet ved sykehjemmene.

Car Oscar Pedersen sier det slik til Akersposten:

– Næringsrik og god mat er helt sentralt for god velferd. Masseprodusert mat fra et sentralt kjøkken er tilpasset alle, men egentlig ingen. I tillegg må maten varmes opp på nytt like før servering, sier han.

God mat, men...

Akersposten skrev sist uke om det store sykehjemskjøkkenet i kjelleren på Silurveien sykehjem. Herfra sendes det ut opptil 10 tonn ferdige matretter hver uke, til 21 sykehjem i Oslo.

– Dette er god mat, sa kjøkkensjefen Harald Wishman til Akersposten.

Forsikringene om god mat til tross, bydelsutvalgsleder Pedersen er skeptisk til denne løsningen.

– Vi vet også at mange eldre på sykehjem er matleie. De har gjerne mistet matlysten – og dermed energien. Dette er ikke bra og det er ikke slik vi skal behandle våre eldre.

– Derfor var tilbudet fra staten om å gi økonomisk støtte for å gå tilbake slik det var før, med eget kjøkken på hvert sykehjem viktig. Med mer «hjemmeprodusert» mat vil smak og ernæring kunne tilpasses den enkelte på en helt annen måte, sier Pedersen.

– Passivitet

– Mange politikere snakket varmt om dette i sine valgtaler. I stedet opplever vi en passivitet og på et vis en ansvarsfraskrivelse gjennom å etablere et pilotprosjekt. Det er ikke behov for det. Vi vet svaret. Politikere vet svaret. Alle gjør det. Det hadde vært et positivt signal fra byrådet som ville glede alle på våre sykehjem at nå rulles det ut lokale kjøkken. Det hadde vært noe å se frem til, sier han.

– Horisonten er ikke så langt borte for mange. La oss realisere et behov vi vet er tilstede. Ikke mer utredninger og testing, sier Pedersen.

– Mat er mer enn fôr. Det skal være en opplevelse, et høydepunkt. Det er ikke mulig slik det rigges nå. Smi mens jernet er varmt og utnytt dette mulighetsrommet. Hva venter vi på, byråd? sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...