Akersposten

Romantikk og wienervals på Bogstad

Kulturambassadørene i Bydel Ullern inviterer alle i bydelen over 60 år på konsert på Bogstad gård 2. oktober klokken 14.30. Kari Eng (til v.) og Marit Fabritius, gleder seg til en musikkopplevelse på historisk grunn. Foto: Bjørg Duve Foto: Bjørg Duve

– Opplev romantikk og wienervals på Bogstad gård i Sørkedalen, sier kulturambassadørene i Bydel Ullern, Kari Eng og Marit Fabritius. – Konserten er gratis.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 09:20

BYDEL ULLERN: Konserten er en del av tilbudet innen «Aldersvennlig by».

– Derfor er det folk over 60 år i Bydel Ullern, som er invitert til denne konserten 2. oktober klokken 14.30, sier Fabritius.

– Den skal holdes i «Låven» på Bogstad gård, legger Eng til.

– Er det lov til å ta med seg noen?

– Ja, så absolutt, men det er begrenset med plasser. Det er førstemann til mølla som gjelder, sier kulturambassadørene.

Påmelding

Konserten er gratis, men det er påmelding.

– Interesserte må ta kontakt med Mari Bilben, bydelskoordinator for «Aldersvennlig bydel» i Bydel Ullern, sier Fabritius.

Mari Bilben har følgende e-postadresse: mari.bilben@bun.oslo.kommune.no

En kan også nå henne på mobiltelefon 917 41 425.

– Denne konserten, som varer i 45 minutter, er også en del av Den kulturelle spaserstokken, sier Eng.

Påmelding må skje innen 16. september.

Møtt på Bogstad

– De som skal på konsert vil bli møtt på Bogstad av en av kulturambassadørene, men det blir ikke arrangert felles transport, sier Fabritius.

– Det er bra med parkeringsplasser på stedet og det går buss, sier Eng.

– Hva med folk som er bevegelseshemmede?

– De er selvsagt også hjertelig velkomne, sier Eng. Hun gleder seg til å oppleve pianisten og entertaineren Aksel Kolstad. Han har med seg en fiolinist.

En kan ta T-bane 2 mot Østerås til Røa stasjon eller buss 32 mot Voksen skog til Røa stasjon. Deretter tar du buss 41 mot Sørkedalen fra busstoppet i Vækerøveien, til Bogstad gård. Buss 41 kjører kun en gang i timen fram til kl. 13.00.

Den romantiske perioden

– Det blir wienermusikk fra den romantiske perioden i musikkhistorien, sier Fabritius. Mozart, Beethoven, Schumann og Rachmaninov.

Konserten er på Bogstad gård i Sørkedalen. Det er en herregård fra 1700-tallet med autentisk interiør og et flott parklandskap.

Den historiske rammen vil museumspedagog Ida Lützow-Holm fortelle om.

1814 er et merkeår i norsk historie. Unionen med Danmark ble oppløst. Norge fikk sin egen grunnlov. På den tiden var en nødt til å bruke private hjem til politisk møtevirksomhet. Bogstad gård og Eidsvoll var to av de mest sentrale møtestedene dette året.

– Noen vil trolig tilbringe lenger tid på dette vakre og historiske stedet og det er forståelig, sier de to kulturambassadørene i Bydel Ullern, Marit Fabritius og Kari Eng.

– Selve konserten er på «Låven», sier Eng.

– Den begynner klokken 14.30, sier Fabritius og legger til ta den er i høstferieuken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...