ANNONSE
Annonse
Akersposten

Rødt «reddet» Kirkenær ballettskole

PUSTEROM: Rødt ga ballettskolen et lite pusterom da de fikk vedtatt sitt forslag om 500 000 kroner til skolen. Foto: Kirkenær ballettskole

Det kom nok litt overraskende på mange, da Rødt la frem en liten redningspakke for Kirkenær Ballettskole i tolvte time.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2019 kl 11:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYSTYRET: Det var under behandlingen av revidert budsjett i bystyret at Kirkenær Ballettskole sto på dagsorden.

Eneste budsjettøkning

Venstre med støtte fra de andre borgerlige partiene la frem et forslag om 6 millioner kroner til drifts- og investeringsmidler til den kriserammede ballettskolen.

Dette fikk ikke flertall i bystyret, hvor Rødt stemte sammen med byrådspartiene. Rødt fremmet i stedet et forslag i revidert budsjett om 500 000 kroner i driftsmidler for inneværende år. Dette ble vedtatt av bystyret med støtte fra de borgerlige partiene. Byrådspartiene stemte ikke for dette forslaget. Dette ble faktisk den eneste budsjettøkningen de rød/blå påførte byrådet.

Les også: Liv eller død for Kirkenær ballettskole

Positive signaler

Carl Oscar Pedersen (H), som også er leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, talte ballettskolens sak i bystyret sammen med Odd Einar Dørum (V).

- Jeg er naturligvis glad for forslaget fra Rødt og at dette ble vedtatt. På den annen side synes jeg det er trist at forslaget om 6 millioner ikke fikk nok støtte i bystyret. Det ville gitt Kirkenær ballettskole et ordentlig løft og et større pusterom. Etter sommeren vil Odd Einar Dørum (V) og jeg igjen fremme et privat forslag i bystyret for å forplikte byrådet å gå i samtaler med Kirkenær Ballettskole, i den hensikt å finne en løsning for videre drift, enten som kausjonist eller gjennom kulturhusinvestering. Signaler fra byrådspartiene gir håp om at dette vil bli positivt mottatt, sier Pedersen.

- De 0,5 millionene er en viktig start Jeg har snakket om verbalforslaget til mange partier og jeg tror en positiv modning er underveis, sier Dørum.

Margrethe Geelmuyden (V) som har frontet saken med ballettskolen i flere år er positiv til at Rødts forslag ble vedtatt.

- Det er flott med de 500 000. Det er en god start. Jeg er glad for at ballettskolen er på radaren og at det er mye velvilje i rådhuset, sier Geelmuyden, som er kjent med at kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) skal møte representanter for Kirkenær ballettskole allerede 25. juni.

Denne datoen er nå endret. Byråden skal møte representanter for balletskolen først til høsten, informerer Geelmuyden.

Følg Akersposten på Facebook