Akersposten

Rødt redder sollyset i skolegården

INGEN BLOKK: Det blir sannsynligvis ingen blokk over "det blå huset". Foto: Fredrik Eckhoff

Onsdag faller avgjørelsen i bystyret om det blir en seks etasjers blokk ved torget på Hovseter. Rødt som er på vippen i saken har bestemt seg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2016 kl 11:03

HOVSETER: - Vi sier nei til prosjektet i Hovseterveien 70-72. Vi må fortette også vestover i Oslo, men ikke der det er minst egnet. Området rundt torget er veldig fortettet fra før, med blokker og kommunale boliger for vanskeligstilte, sier leder av Rødt og Rødts bystyregruppe, Bjørnar Moxnes.

Vil ikke svekke bokvaliteten

Rødt slutter seg til Høyre, Frp og Venstre, som går imot utbyggers forslag, mens Ap, SV og MDG er for utbygging.

Leder av Rødt, Bjørnar Moxnes (Arkivfoto)

- Vi kan samarbeide med hvem som helst, så lenge det er snakk om fornuftig politikk. I denne saken mener vi det ikke er noen god ide å svekke bokvaliteten med en seks etasjers blokk. Den vil skyggelegge et torg som er den sosiale møteplassen for mange. Det gjør det ikke bedre at dette også er skolegården til Hovseter skole med mange hundre elever. Det bor dessuten mange funksjonshemmede i området som vil bli fratatt lys og utsikt, samt bli utsatt for støy og innsyn, sier Moxnes.

1000 nye boliger

Han mener at andre deler av nærområdet egner seg for fortetting.

- Wang Arkitekter har gjort et mulighetsstudie som tar for seg området ned mot Hovseter stasjon. Her det snakk om 1000 nye boliger uten å svekke bokvaliteten. Dette er framtidsrettet fortetting. Derfor legger vi fram et forslag i bystyret, hvor vi ber byrådet om å utrede fortettingspotensialet i dette området, sier Moxnes.

Rødts forslag til bystyret: Byrådet bes legge frem en sak med vurderinger av fortettingspotensialet i området mellom Hovseterveien, Landingsveien og Stasjonsveien, inkludert muligheten for fortetting og boligbygging på Statsbyggs tomteområde (Kompetansesenteret for Blinde og Svaksynte) og i tilknytning til den eksisterende villabebyggelsen.

LES OGSÅ: DEBATT: "Hovseter-bygg vil skyggelegge torg og skolegård" – Jan Wang-Norderud, sivilarkitekt
DEBATT: "Dette er elevenes arbeidsmiljø" – Camilla Wilhelmsen (Frp)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...