ANNONSE
Annonse

Rockelegende roer ned på nytt album

Michael Krohn, kjent som frontfigur i Raga Rockers, oppvokst på Røa og på Hovseterklubben. Klar med nytt soloalbum. Foto: promo

Rockeren fra Røa har allerede fått gode kritikker for sitt helt nye album.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2018 kl 12:20

ANNONSE
Annonse

RØA/HOVSETER: «Om du ser tilbake på hele den norske musikkhistorien, er det få figurer som Michael Krohn. Siden han hamret løs på trommene for Kjøtt på tidlig 80-tallet, til han få år senere dannet Raga Rockers og nå i nyere tid også har gått veien som soloartist, har Krohn vært helt sentral for norsk rock. Et ekte unikum.»

Det skriver Drabant Music i pressemeldingen som omhandler Michael Krohns rykende ferske album.

Krohn, som vokste opp på Røa og som briljerte på blant annet Hovseterklubben i sin ungdom, følger opp fjorårets soloplate Unwanted med et prosjekt der han har gitt et utvalg låter fra hele sin karriere nye klær. Det er dette som er «Søvnløse netter». På sett og hvis kan prosjektet sammenlignes med Johnny Cash’ «American Recordings».

Her gjør Krohn kun egne låter med produsent Hugo Alvarstein og musikerne som har arrangert og tolket materialet. Dette stjernelaget består av Geir Sundstøl, Amund Maarud, Eivind Staxrud, Hugo Alvarstein, Bugge Wesseltoft, Eirik Øien, Eivind Kløverød, Christer Engen, Kenneth Kapstad og Sylfest S. Albumet inkluderer også den splitter nye låta «Gravtale».

– Ideen med denne platen har vært å lage et roligere album enn det som forbindes med Raga Rockers, for å la tekstene og sangen komme bedre fram. Produsent Hugo Alvarstein har pakket det hele inn i behagelig vellyd, og instrumentene trakteres av kremen av Norges musikere. Det som gjenstår da er å lene seg tilbake og nyte, sier Krohn selv om «Søvnløse netter».

Utdrag fra anmeldelsen i Dagsavisen:

«Søvnløse netter er et album som bekrefter Michael Krohns vidd og teft. Og han synger altså mer smektende inntrengende enn noen gang før. Krohn er blitt en crooner på sine gamle dager, og kler det ualminnelig godt»

Dagsavisen, terningkast 5.

LES OGSÅ: " target="_blank">Krohn hedret med Oslo-pris

ANNONSE
Annonse