Akersposten

Røatunnelen er tilbake på sporet

ENDELIG: Etter lang kamp kan Eirik Lae Solberg smile i Røakrysset. Krysset skal ikke lenger være en del av utredningen for Røatunnel. Foto: Vidar Bakken

Ingen mer utredning av Røakrysset. Vedvarende press fra Høyre og de andre borgerlige partiene førte til at Lan Marie Berg (MDG) trakk den omstridte utredningen av Røakrysset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 15:53

RØA: Gjennom flere artikler i Akersposten og ikke minst under folkemøtet på Røa, ble det gjort helt klart fra Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg (H) hva han mente om byrådets utredning av Røakrysset. Å forsinke prosessen med Røatunnel gjennom å utrede et nytt alternativ uten tunnel, var på ingen måte akseptabelt og i tillegg i strid med Oslopakke 3-avtalen. Lae Solberg gikk så langt at han med klare ord sa at hele avtalen sto i fare og at et brudd på avtalen kunne få store konsekvenser for byutviklingen i Oslo.

Les også: Kommentar: "Det var en elefant i rommet"

Forsto alvoret

- Jeg er en fornøyd kar i dag. I gårsdagens møte i Samferdsels- og miljøkomiteen gjorde jeg det klart overfor byråd Lan Marie Berg at det var helt uakseptabelt at byrådet utreder et alternativ uten tunnel. Til svar fikk jeg at hun vil sende en oppdatert instruks til Bymiljøetaten, at etaten ikke skal gjøre mer arbeid på alternativet med vei i dagen. Nå er det kun tunnelalternativer som skal utredes videre. Det er jeg veldig glad for, sier Lae Solberg.

En god dag for Røa

Han viser til at det har vært et betydelig press fra de borgerlige partienes side i denne saken.

- Jeg har også tatt opp saken i flere omganger uten å komme noen vei og uten å få andre svar enn det jeg har lest i media. I går svarte byråden på direkte spørsmål fra meg i komiteen og hun forsto heldigvis alvoret i situasjonen. Nå blir det Røatunnel og jeg skal følge godt med på framdriften av prosjektet. Dette er god dag for innbyggerne på Røa, sier Lae Solberg.

Les også:

Får neppe bygge høyblokker på Montebello

- Jeg kommer aldri til å selge

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...