ANNONSE
Annonse
Akersposten

Røatunnel blir sykkeltunnel

PÅ SAMME STED: Her feiret Røabeboerne at Røatunnel var på plass i Oslopakke 3. Nå blir det sykkeltunnel i stedet. Det er nesten ikke til å tro.

Byrådet fremmer sak om at Røatunnel i Oslopakke 3 skal bli sykkeltunnel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2019 kl 15:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Ja, dette er altså aprilspøken vår, som noen har gjettet. Red.

RØA: Byrådet får sannsynligvis flertall for forslaget om at det skal bli sykkeltunnel fra rett etter broen i Griniveien, en tunnel som skal komme ut og kobles til sykkelveien i Sørkedalsveien ved Ostadalsveien. Det vil si omtrent samme trasé som planlagt tunnel for biler. Akersposten har lest møtereferat mellom byrådspartiene og Høyre, hvor dette går frem.

Helsefarlig for syklister

De fleste trodde at Røatunnel skulle komme og lette biltrafikken gjennom Røa sentrum. Den var på prioritert plass i Oslopakke 3. Det har vært stridigheter i forhandlingene om prioriteringer i Oslopakke 3, hvor særlig Høyre har stått fast ved kravet om at Røatunnel skal realiseres.

Den planlagte sykkeltraseen som skulle følge Griniveien fra Bærum-siden gjennom Røakrysset, måtte skrinlegges. Det har sammenheng med at luften gjennom området og forbi Røakrysset er av en slik kvalitet at den er helsefarlig for syklister. Nå vil byrådet fremme et forslag som skal ivareta syklistene inn mot Oslo. Det er også med tanke på den planlagte utbyggingen av Fossum-området. Det kommer frem av dokumentet.

Hestehandel om bymessig fortetting

Det kommer frem av det samme dokumentet, at dette bærer preg av "hestehandel". Høyre har i denne sammenheng stilt krav om at byrådets fortettingsstratgi om at alle stasjonsnære områder skal vurderes for fortetting, må skrinlegges.

Sent fredag kveld var det ikke mulig å få kommentar til dette. Akersposten kommer tilbake mer mer om saken.

LES OGSÅ: Snart åpner dørene for den amerikanske ambassaden

"Hovseter framstår som bedre enn Røa"

– Hovseter må prioriteres

Følg Akersposten.no på Facebook