Akersposten

Røatunnel blir sykkeltunnel

PÅ SAMME STED: Her feiret Røabeboerne at Røatunnel var på plass i Oslopakke 3. Nå blir det sykkeltunnel i stedet. Det er nesten ikke til å tro.

Byrådet fremmer sak om at Røatunnel i Oslopakke 3 skal bli sykkeltunnel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2019 kl 15:31

Ja, dette er altså aprilspøken vår, som noen har gjettet. Red.

RØA: Byrådet får sannsynligvis flertall for forslaget om at det skal bli sykkeltunnel fra rett etter broen i Griniveien, en tunnel som skal komme ut og kobles til sykkelveien i Sørkedalsveien ved Ostadalsveien. Det vil si omtrent samme trasé som planlagt tunnel for biler. Akersposten har lest møtereferat mellom byrådspartiene og Høyre, hvor dette går frem.

Helsefarlig for syklister

De fleste trodde at Røatunnel skulle komme og lette biltrafikken gjennom Røa sentrum. Den var på prioritert plass i Oslopakke 3. Det har vært stridigheter i forhandlingene om prioriteringer i Oslopakke 3, hvor særlig Høyre har stått fast ved kravet om at Røatunnel skal realiseres.

Den planlagte sykkeltraseen som skulle følge Griniveien fra Bærum-siden gjennom Røakrysset, måtte skrinlegges. Det har sammenheng med at luften gjennom området og forbi Røakrysset er av en slik kvalitet at den er helsefarlig for syklister. Nå vil byrådet fremme et forslag som skal ivareta syklistene inn mot Oslo. Det er også med tanke på den planlagte utbyggingen av Fossum-området. Det kommer frem av dokumentet.

Hestehandel om bymessig fortetting

Det kommer frem av det samme dokumentet, at dette bærer preg av "hestehandel". Høyre har i denne sammenheng stilt krav om at byrådets fortettingsstratgi om at alle stasjonsnære områder skal vurderes for fortetting, må skrinlegges.

Sent fredag kveld var det ikke mulig å få kommentar til dette. Akersposten kommer tilbake mer mer om saken.

LES OGSÅ: Snart åpner dørene for den amerikanske ambassaden

"Hovseter framstår som bedre enn Røa"

– Hovseter må prioriteres

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...