Akersposten

Røa Torg åpnet – og det gjorde butikkene også!

Jarle Johansen smilte torsdag morgen, da Røa Torg hadde sin offisielle åpning. Men minst to ting satte en liten demper på stemningen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2020 kl 12:55

RØA: Gråværet var ikke én av disse tingene. Litt regn må man regne med i november. Men daglig leder i Røa Centrum AS, Jarle Johansen, måtte naturligvis komme inn på det helt åpenbare, nemlig at torget ikke er ferdigstilt til åpningen. Her gjenstår det en del arbeid før torget fremstår som planlagt, og det vil nok være arbeider her frem til godt utpå vinteren.

Glassbygget er det som er lengst unna ferdigstillelse, og her vil ikke Åpent Bakeri åpne før om noen måneder.

Den andre tingen Johansen var spent på da han holdt sin tale ga ordet videre til andre involverte, var om det faktisk ville bli noen åpning av butikkene denne formiddagen. Brukstillatelsen lot nemlig vente på seg, ettersom det har vært jobbet på spreng for å få lokalene klare.

Men klokken 10 kunne han og alle som åpner butikk i Røa Torg puste lettet ut. Da kom tillatelsen, og skyvedørene kunne åpne seg for de første nysgjerrige kundene.

Johansen kunne opplyse om at de aller fleste av butikkene åpner i dag, men det er noen som har noen arbeider igjen.

– I løpet av noen dager vil alle butikkene være åpne. Da vil det bare være glassbygget som ikke får åpnet en av de første dagene, sa han.

Kunsten er på plass

Selv om deler av selve torget fremdeles ikke er klart og tilgjengelig, er kunsten til Nico Widerberg på plass. «Fra bygd til by» er verket kalt, og det fremstiller en ku, en okse og en kalv.

Johansen kunne fortelle at fire kunstnere ble invitert til å komme med et forslag, og at de fikk ja fra tre av dem.

– Valget falt på Nico Widerberg, sa Johansen og kunne fortelle at kunstneren har lokale røtter blant annet gjennom at han gikk på Steinerskolen på Hovseter.

– Det er byen som preger Røa i dag, ikke bondelandet, selv om mange sikkert skulle ønske at man kunne beholdt mer distriktspreg. Men vi er heldige på Røa som har kort vei til både Bogstad Gård, Sørkedalen, Nordmarka og Bærumsmarka, så alle muligheter et tilstede for dem som bosetter seg på Røa til å komme ut i fri natur, sa han.

– For 100 år siden var det bondeland her på Røa. Småbruk, gårdsdrift og husdyr preget området, og også familien Nordengs oppvekst, sa Johansen, som selv er inngiftet i familien som i rundt 110 år har bodd på Røa og i stor del av denne perioden har eid området som nå er utviklet ved Røa torg.

Også kunstverket kommer etter hvert til å fremstå mer ferdig, når vann og belysning er på plass. Og det vil nok også ta seg enda flottere ut når arbeidene på resten av torget er klart. Men der må man smøre seg med litt tålmodighet altså.

PS! Fredag er det fremdeles ikke klart om Vinmonopolet på Røa Torg åpner lørdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...