Akersposten

Røa-spiller ble nektet VM-spill av skolen

Kristine Leine er landslagsspiller, men må stå over de to viktigste kampene i VM-kvalen, etter at skolen hennes har satt foten ned. Arkivfoto: Kaja Grønlie

Når Norges to avgjørende VM-kvalkamper i fotball skal spilles, må Røa-spiller Kristine Leine sitte på skolebenken. Men etter mye oppmerksomhet rundt saken, ser det nå ut til å løse seg likevel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2018 kl 13:33

RØA: Fotballforbundet skriver i en pressemelding at Røa-profilen ikke får fri fra sine studier ved VID Diakonhjemmet Høyskole i Oslo.

– Vi må beklageligvis konstatere at Kristine ikke får fri fra skolen sin. Vi ønsker selvfølgelig å ha alle våre beste spillere tilgjengelige til så viktige landskamper. Det står om en VM-plass. Men først og fremst er dette trist for Kristine selv. Som regel pleier vi å finne gode løsninger mellom landslag og skole, men det var dessverre ikke mulig i dette tilfellet, sier administrativ leder for kvinnelandslaget, Bente Bratbak.

Kvinnelandslaget skal ut i to avgjørende VM-kvalifiseringskamper. Først borte mot Slovakia før det hele avsluttes med det som fort kan bli en ren gruppefinale hjemme mot Nederland på Intility Arena 4. september. Men Røa-spiller Leine får altså ikke med seg disse med flagget på brystet.

Reaksjoner i fotballmiljøet

Det har kommet mange sterke reaksjoner etter at saken ble kjent torsdag. Nettavisen refererer flere reaksjoner, som disse:

Davy Wathne: «Av og til tror en ikke det en leser.»

Jan Åge Fjørtoft: «Hun får ikke fri fra skole for å spille landskamp? Går hun på Alcatraz skole?»

Maren Mjelde: «Trist! Det skal vel være mulig å kombinere fotball og studier? Eller skal et så firkantet system som dette sette en stopper for det? Å representere sitt eget land i en VM-kvalik burde vel være en god nok grunn til å gjøre unntak for reglene?»

John Arne Riise: «Dette er bare patetisk! Krise! Idiotisk!! Mest av alt forbanna trist!»

Endret holdning

Fredag ettermiddag kom så meldingen om at skolen har gjort en ny vurdering, og det ser ut til Leine likevel får stille på samling og til de to viktige kampene. Dette skriver TV2.

LES OGSÅ: Røa til cup-semi etter keeper- og straffedrama

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...