ANNONSE
Annonse

Røa-spiller ble nektet VM-spill av skolen

Kristine Leine er landslagsspiller, men må stå over de to viktigste kampene i VM-kvalen, etter at skolen hennes har satt foten ned. Arkivfoto: Kaja Grønlie

Når Norges to avgjørende VM-kvalkamper i fotball skal spilles, må Røa-spiller Kristine Leine sitte på skolebenken. Men etter mye oppmerksomhet rundt saken, ser det nå ut til å løse seg likevel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2018 kl 13:33

ANNONSE
Annonse

RØA: Fotballforbundet skriver i en pressemelding at Røa-profilen ikke får fri fra sine studier ved VID Diakonhjemmet Høyskole i Oslo.

– Vi må beklageligvis konstatere at Kristine ikke får fri fra skolen sin. Vi ønsker selvfølgelig å ha alle våre beste spillere tilgjengelige til så viktige landskamper. Det står om en VM-plass. Men først og fremst er dette trist for Kristine selv. Som regel pleier vi å finne gode løsninger mellom landslag og skole, men det var dessverre ikke mulig i dette tilfellet, sier administrativ leder for kvinnelandslaget, Bente Bratbak.

Kvinnelandslaget skal ut i to avgjørende VM-kvalifiseringskamper. Først borte mot Slovakia før det hele avsluttes med det som fort kan bli en ren gruppefinale hjemme mot Nederland på Intility Arena 4. september. Men Røa-spiller Leine får altså ikke med seg disse med flagget på brystet.

Reaksjoner i fotballmiljøet

Det har kommet mange sterke reaksjoner etter at saken ble kjent torsdag. Nettavisen refererer flere reaksjoner, som disse:

Davy Wathne: «Av og til tror en ikke det en leser.»

Jan Åge Fjørtoft: «Hun får ikke fri fra skole for å spille landskamp? Går hun på Alcatraz skole?»

Maren Mjelde: «Trist! Det skal vel være mulig å kombinere fotball og studier? Eller skal et så firkantet system som dette sette en stopper for det? Å representere sitt eget land i en VM-kvalik burde vel være en god nok grunn til å gjøre unntak for reglene?»

John Arne Riise: «Dette er bare patetisk! Krise! Idiotisk!! Mest av alt forbanna trist!»

Endret holdning

Fredag ettermiddag kom så meldingen om at skolen har gjort en ny vurdering, og det ser ut til Leine likevel får stille på samling og til de to viktige kampene. Dette skriver TV2.

LES OGSÅ: Røa til cup-semi etter keeper- og straffedrama

ANNONSE
Annonse