ANNONSE
Annonse
Akersposten

Røa IL vil skape en påhengstrend

Her er oppvarmingen i gang før en tidligere utgave av Mærradalen Opp. Nå ønsker Røa IL å øke antallet lag og oppfordrer folk til å melde seg på!

Den fjerde utgaven av Mærradalen Opp skal bli den største noensinne!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 14:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MÆRRADALEN: Det var daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen, som i 2015 fikk ideen om å lage en «påhengsstafett» gjennom hele Mærradalen, fra Radiumhospitalet til Bogstad Camping.

De tre utgavene av løpet har samlet mellom 30 og 50 lag, og deltakerne spenner fra eliteutøvere til barn i barnevogn.

Slik er løpet:

Løpet, som i år har fått navnet Akersposten Mærradalen Opp, arrangeres i fine omgivelser med start i Mærradalen like ved Radiumhospitalet. Første løper på laget løper opp dalen til man nærmer seg Sørkedalsveien. Der venter løper nummer to, og begge løper videre under Sørkedalsveien og oppover Hovseterdalen.

Like nedenfor Voksen kirke venter lagets tredje løper, og alle tre løper videre oppover gangveien/stien gjennom skogen opp mot Bogstad Camping. Der krysser man i gangtunnelen under Ankerveien. Lagets fjerdemann henger seg på rett ved campingplassen. Alle fire løper samlet bort til badeplassen.

Saken fortsetter under bildet.

Løypa starter på høyde med Radiumhospitalet og ender ved badeplassen på Bogstad.

Hele løpet er på rundt fem kilometer, og det er ganske utrolig at det lar seg gjøre å gjennomføre et så langt løp sentralt gjennom bydelene Ullern og Vestre Aker uten at man må krysse en eneste bilvei. Både Sørkedalsveien og Ankerveien passeres i gangtunneler.

Satser på utvidelse

I tre år har løpet vært et internt Røa-arrangement, men nå ønsker idrettslaget å gjøre det mer kjent i området og håper at løpeglade utover Røa IL vil få øynene opp for løpet.

– Dette er et veldig sosialt løp, hvor alle kan delta. Kanskje kan for eksempel fotball- eller bandylaget ditt stille med ett eller to lag? sier Haugen. Han forteller at det er store ambisjoner om å øke antallet deltakende lag i år.

Det koster 300 kroner å delta med et lag, men dette gjelder ikke rene juniorlag. Da er prisen 50 kroner. Alle lag får premie, og det trekkes ut ekstrapremier i tillegg.

Så det er bare å ta seg en liten løpetur og sjekke om man er klar for å ta turen opp Mærradalen. Røa IL, i samarbeid med Akersposten, lover en sosial opplevelse!

Her finner du mer informasjon om Akersposten Mærrdalen Opp 2018. Løpet arrangeres 23. mai.

LES OGSÅ:

Terrasserte hagehus på Montebello

Her er planene for Smestadkvartalet

Følg Akersposten på Facebook