ANNONSE
Annonse

Røa gode i en halvtime

Synne Skinnes Hansen i duell mot Avaldsnes lørdag. Foto: Arne Melbye

Røa leverte 30 svært gode minutter, men de resterende 60 var under pari. Det holdt ikke mot Avaldsnes.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2016 kl 12:05

ANNONSE
Annonse

RØABANEN: Røa tok imot gullkandidat Avaldsnes hjemme lørdag. Etter en kjedelig 0-0 mot Sandviken borte og en pinlig 0-6 mot LSK Kvinner hjemme før det, trengte laget en opptur. I stedet fikk vi se hjørnespark – mange av dem – til bortelaget.

Tapte i luftrommet, vant langs bakken

Det begynte imidlertid ikke så bra. Avaldsnes hadde gjort hjemmeleksen sin og fått med seg at Røa bruker omtrent ti minutter på å organisere seg godt bak. Dermed presset de tøft fra starten, og regjerte på sentral midtbane. Røa måtte prøve seg med enkeltspillere på siden. Therese Sessy Åsland og Synne Skinnes Hansen ble imidlertid altfor alene til å få til noe.

Da Røa begynte å tette igjen, kom Avaldsnes med angrep på sidene, noe som resulterte i flere hjørnespark til bortelaget. Da kom Røas akilleshæl de siste sesongene, luftspillet, tydelig frem. Etter flere halvfarlige hjørnespark fikk Andreia Rosa de Andrade gå opp ganske udekket og heade ballen i mål. Bortelaget ledet fortjent.

Dette vekket Røa, som nå fikk med seg flere spillere i angrep, mens de begynte å gå mot på midtbanen og dekket stadig bedre til i forsvar. Kampen ble jevnere, og Røa hadde flere perioder der de limte seg fast i forsvaret til Avaldnses. Det bølget fortsatt med omtrent annenhver farlighet til hvert lag. Likevel var det Røa som ble farligst, og etter en halvtime var de faretruende nære. Først var det Jeppesen som headet over etter et flott samspill av Vilde Hasund og Line Hem, så var det et skudd like over i neste minutt. Røa hadde fått tilbake midtbanen, og presset tilbake gullkandidaten. Utlikningen lå i luften.

Den kom også til slutt, da et frispark fra i utangspunktet litt for langt hold ble slått inn i boksen til Avaldsnes og Kristine Leine satte den inn i motsatt hjørne. Flott mål og helt etter spillets gang. Røa beholdt også taket på kampen ut omgangen, og viste seg fra slik vi husker dem mot Stabæk, velspillende og fandeninvolske. En liten flue i suppen er at Therese Sessy Åsland måtte ut etter bare 24 minutter.

På leting etter høstformen

Dersom Røa hadde fortsatt i andre omgang slik de gjorde i første, hadde dette kunnet bli en spennende kamp. Dessverre har Røa de siste årene hatt en tendens tilå spille dårligere mot slutten av sesongen, og denne kampen var ingen unntak. Avaldsnes tok tidlig tak på kampen, men de leverte en rekke svake skudd på mål.

Røa hadde lite å svare med, men et og annet halvforsøk på kontring kom det. Likevel kunne det virke en stund som om det dabbet av, spesielt etter at Luana Paixao fikk en kjempemulighet da hun brøt etter 59 minutter og løp fra alle, men avsluttet med et dytt rett på keeper.

Rundt 70 minutter slapp imidlertid Avaldsnes til på hjørnespark igjen, og Røa reddet på streken. Deretter kom Avaldsnes på et angrep der Frida Magnusdottir skjøt i Kristine Leine, som ble liggende nede. Returen gikk til Elise Thorsnes, som fra 15 meter så at Hege Hansen sto fri og sendte ballen til henne. Hansen nølte ikke, og satte ballen i mål. Dette var en tellefeil fra Røas forsvar, og venstrebacken burde ha vært med.

Hjørnesparkene var akilleshælen til hjemmelaget igjen etter 76 minutter, da etter mye rot Elise Thorsnes dyttet ballen såvidt over målstreken. Dommer og linjedommer måtte konferere, men den tidligere Røa-spissen fikk korrekt dømt målet inn. Det ble det siste som skjedde av viktighet, og Avaldsnes vant kampen fortjent, også fordi Røa hadde svært lite å svare på.

Skader og tett program

For publikum må det ha virket rart at et lag som ikke produserer stort og et annet som i lang tid kom med svake avslutninger ikke gjennomførte bytter. For bortelaget kan det forsvares med at det endte godt til slutt, men dette var en kamp der de kunne ha sluppet til unge og lovende spillere som Meryll Abrahamsen og Olaug Tvedten tidligere.

For Røas del var det ingen klare bytter å ta. Dette var en kamp der Vilde Hasund skulle komme inn og skape problemer for bortelaget med friske ben, men siden hun måtte bytte inn for Therese Sessy Åsland etter bare 24 minutter, hadde Røa bare Gabrielle Lie av relativt offensive spillere. Det er mulig at Trine Skjelstad Jensen, som med sin høyde og sitt gode hodespill kunne ha reddet Røa, skulle ha kommet inn tidligere. Samtidig er det ikke klart hvilken plass hun skulle ha tatt over for.

Røa har hatt et tett program som har fått dem til finalen i cupen. Det til tross for at laget begynte sesongen med skader på åtte spillere, og enda noen har kommet tilbake, er vesentlige spillere som Line Holter, Kristin Carlsson og Eline Torneus [tidligere Johansen] fortsatt ute.

Neste kamp er borte mot Urædd i Porsgrunn, mens neste og siste hjemmekamp er hjemme mot Trondheims-Ørn. Da satser vi på et tøffere og mer ivrig Røa som vil vise publikum at de er klare til å spille om norgesmesterskapet.

LES OGSÅ – Vi spiller for bronse

ANNONSE
Annonse