Akersposten

– Vi spiller for bronse

Geir Nordby ser frem imot hjemmekamp mot Avaldsnes lørdag – og en høst som kan bli spennende. Foto: Arne Melbye

For nesten to uker siden kjempet Røa seg overraskende og imponerende til en cupfinale. På lørdag klokken 14 skal de kjempe om topplass i serien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:04

RØA: For Røa var omstillingen fra topplag til tidligere topplag alltid tenkt som midlertidig, noe vi allerede nå har sett tegn til. I fjor ble det bronse i serien, i år blir det cupfinale. Geir Nordby har ikke gitt opp kampen om bronse i serien i år heller.

Spiller for medalje

– Vi spiller for bronse så lenge medaljen er innen rekkevidde, sier trenerlegende Geir Nordby. Han har vært trener i Røa siden 1997, først delt med Ole Bjørn Edner, og så på egen hånd siden 2006. Ingen trenere har vunnet mer i Toppserie og cup enn ham.

På lørdag kommer topplaget Avaldsnes på besøk til Røa. Laget fra Karmøy ligger på andreplass, syv poeng bak LSK Kvinner, men med en kamp mindre spilt. Skal de håpe på gull, kan de ikke tillate seg å gi fra seg poeng. Røa på sin side ligger på femteplass med fem poeng opp til Stabæk og Kolbotn og en kamp mer spilt, etter at de møtte LSK Kvinner hjemme i en framskutt kamp. Heller ikke de kan gi fra seg poeng.

– Vi har en kultur om fokus først og fremst på trening og så på kampen som kommer. Vi har levert to kamper under pari [0-6 mot LSK Kvinner hjemme, 0-0 mot Sandviken borte], så det er blitt litt større avstand. Men medalje er innen rekkevidde.

Flere tilbake fra skade

For Røa har sesongen vært preget av mange skader. I det siste har stadig flere kommet tilbake fra skade.

– Nathalie Utvik er tilbake igjen. Eline Torneus (tidl. Johansen, red.anm) er under opptrening, men ikke foreløpig kampklar. Vi håper å få henne klar til de siste kampene, sier trenerlegenden.

LES OGSÅ: – Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa har byttet keeper en stund. Er begge kampklare til lørdag?

– Ja, begge er kampklare.

Hva med Caroline Hovland, Line Holter og Kristin Carlsson?

– Kistin Carlsson er under opptrening, Caroline Hovland har dessverre langt igjen, men hun er under opptrening, og Line Holter har begynt å trene igjen, men ikke fotball. Hodeskader er vanskelige, men vi håper å ha henne tilbake snart.

Cupfinale og landslag

Det er cupfinale snart. Blir kampen mot Avaldsnes en forberedelse mot cupfinalen?

– Alt som skjer fremover blir en forberedelse mot cupfinalen. Vi skal sikte på toppformen den 19. november. Det er fint å ha en gulrot som det på høsten.

– Ja, Røa har i det siste slitt på høsten.

– Det er riktig. Derfor er det fint å ha noe some rmotiverende. Vi har hatt fokus på å gjøre noe annet enn det vi har gjort tidligere, så satser vi på at det gir resultater.

På torsdag debuterte Røa-spiller Synne Skinnes Hansen på landslaget mot Kasakhstan. Hun er den første Røa-spilleren siden Silje Vesterbekkmo i 2015 på landslaget, og også den første nykommeren siden nettopp Vesterbekkmo i 2013. Hva tenker du om det?

– Det er outstanding. Jeg har jo trent Synne fra hun kom ung og uerfaren fra Eik Tønsberg. Det har vært en utrolig opplevelse å trene henne. Hun har et kjempetalent, og å bli tatt ut på landslaget er prikken over i-en. Det er alltid et mål å få spillere på det høyeste landslaget for oss, både talenter og erfarne spillere.

Til slutt, Roger Finjord gikk av som landslagstrener. Hva ville du ha sagt dersom NFF ringte deg og hørte om du var interessert i jobben?

– Selvfølgelig hadde jeg sagt ja. Å bli landslagstrener er det gjeveste man kan få her i Norge. Jeg tipper veldig mange vil ha den jobben, sier Nordby.

Hans kaptein, Gunhild Kvaalen Herregården sa onsdag til Akersposten.no at Nordby er den beste kandidaten til landslagssjefjobben.

NB! Kampen spilles altså lørdag 24. september klokken 14 på Røabanen.

LES OGSÅ: – Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...