ANNONSE
Annonse

Jada, her blir det kamp – men det var bare såvidt

Tom Inge Egedahl viser at snøfonnene lå helt ut der han står for et par dager siden. Ved hjelp av minihjullaster, hakker og muskelkraft er nå banen snart klar til kamp! Foto: Fredrik Eckhoff

Da NFF krevde minst fire meter rundt banen uten snø og is, var det bare å brette opp ermene. Lørdag er det kamp!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:09

ANNONSE
Annonse

RØA: Mens mange jubler over vinteren som varer og rekker, har den skapt store utfordringer for dem som skal arrangere kamp i Toppserien lørdag!

Når Akersposten er innom Røabanen torsdag ettermiddag, er det påskestemning. Skoleelever fra Lysejordet koser seg med lek og moro på banen, som naturligvis er helt fri for snø.

Men klar bane er ikke nok når Toppserien sparkes i gang lørdag. Når Røa og Lyn møtes til kamp, skal ikke bare banen være klar.

Fikk god hjelp

– Fotballforbundet er strenge, smiler daglig leder i Røa Fotball Elite, Tom Inge Egedahl. Han forteller at det kreves et område på minst fire meter utenfor linjene. Og når snøfonnene har ligget meterhøye bare en meter utenfor banen i hele vinter, var det en gigantisk jobb som måtte gjøres denne uken.

Egedahl forteller at NFF har vært på befaring tidligere i uken.

Saken fortsetter under bildet.

Tom Inge Egedahl er strålende fornøyd med at Røabanen snart er klar til serieåpniing. Det så ikke sånn ut for et par dager siden. Foto: Privat

– De var klare på at dette skulle vi klare, sier han og tørker svetten fra pannen. Han forteller at de har fått uvurderlig hjelp i kampen mot snømassene.

– Vi fikk låne en minihjullaster fra Ekspert Utleie i Bærum. Uten gode hjelpere hadde sikkert kostet oss flere titalls tusen kroner å få bort snøen. Det er penger vi ikke har, sier han og forteller at den lille maskinen har vært i bruk i i minst 20 timer de siste par dagene. Det har gjort underverker.

Ser frem til seriestart

– Nå har vi endelig fått troen, sier Egedahl og ser seg rundt. Det begynner å bli snø- og isfritt rundt banen. Også tribunen måtte måkes. Den har for øvrig de siste dagene fått tak, slik at rundt 400 tilskuere nå kan sitte under tak på tribunen.

– Jeg syns den ble fin! sier Egedahl, som nå kan se frem til seriestart lørdag klokken 15 på Røabanen. Det blir en aldri så liten godbit av et lokaloppgjør. For aller første gang skal Røa ta i mot nyopprykkede Lyn til kamp i Toppserien.

Egedahl regner med at det blir god stemning og mange tilreisende supportere. Han tipper på minst 300 tilskuere under det nye, fine taket. Han forteller at OBOS, som Toppseriens hovedsponsor, inviterer alle OBOS-medlemmer gratis på kamp. De kan til og med ha med seg inntil to venner på kortet.

ANNONSE
Annonse