ANNONSE
Annonse
Akersposten

Røa Bok og Lekers skjebne er bestemt

FLYTTER: Per Moe har jobbet i Røa Bok i 37,5 år, og drev den fra 1979 til 2009, da en av sønnene, Ole Christian, overtok driften. Neste vinter flytter butikken drøyt 100 meter. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Røa torg skal bygges om, og lokalene til Røa Bok og Leker rives, flytter den tradisjonsrike butikken inn i nye lokaler like ved.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2016 kl 14:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Planene om nytt Røa torg og riving av Vækerøveien 195 har vært kjent lenge. Derfor har Akersposten fått flere henvendelser i det siste fra lesere som har lurt på hva som skjer med Røa Bok og Leker, som har ligget der som et landemerke i årtier.

Ryktene har gått en stund, og nå er det bekreftet: Bok- og lekebutikken flytter til Nordengs lokaler drøyt 100 meter lenger ned i Vækerøveien. De overtar lokalene i februar 2017 og regner med å åpne i mars. Inntil den tid holder de det gående i dagens lokaler ved torget.

Tradisjonsrik butikk

I dag er det familien Moe som driver den kombinerte bok- og lekebutikken. Bokhandelen er den av de to butikkene som har lengst fartstid på Røa. Den startet opp i lokalene der Peppe's holder til, i Griniveien, allerede på 1940-tallet. I 1960 flyttet den til dagens lokaler ved Røa torg. Per Moe overtok driften i 1979.

I 1996 overtok han også lekebutikken. Da skobutikken som lå mellom butikkene ble lagt ned i juni 2014, åpnet muligheten seg for å slå sammen lokalene og samtidig få mer plass. Særlig lekebutikken var så liten og trang at på en god handledag, måtte både kunder og ansatte nærmest holde inn magen for å komme inn døren.

Per Moe forteller at de var forsiktige i sine prognoser den gangen de utvidet, og det skulle fort vise seg at det gikk bedre enn antatt.

– Vi hadde håpet at utvidelsen i hvert fall skulle dekke den ekstra husleien, men etter bare to måneder hadde vi tjent inn den ekstra husleien for et år fremover, sier Moe. – Vi hadde jo håpet å få litt mindre lønnskostnader etter sammenslåingen, men det fikk vi ikke. Det ble jo mange flere kunder!

Bedre plass

De siste årene har sønnen Ole Christian Moe ledet forretningene, og han er fornøyd med at avtalen nå er boks når det gjelder flytting i mars neste år.
– Mars er en fin tid å flytte. Da har vært gjennom både jul og januarsalget, sier Moe, som gleder seg til nye og mer moderne lokaler.

Han forteller at butikken vil få litt større plass.

– Vi får flere hylleseksjoner og mer plass enn i dag, sier han og nevner et eksempel på hva det vil bety for lekebutikken.

– Vi får for eksempel mer plass til Lego, og selv om vi er gode på Lego i dag, betyr mer plass at vi blir såkalt gullkunde av Lego. Dermed får vi et større utvalg og flere nyheter, sier Moe.

Han er naturligvis litt spent på hvordan det blir å drive butikk under byggeperioden ved Røa torg, for de nye lokalene er jo bare et kvartal unna. Men han har tro på at kundene vil finne frem og være med over i den nye butikken.

– Vi håper og tror kundene flytter med oss over i nye lokaler, sier Moe, som også forteller at de i månedene fremover utvider enda mer i de gamle lokalene.

– Vi har tatt i bruk det innerste lokalet, der det var frisør, sier han. Der skal lekeavdelingen ha ulike kampanjer og salg, ifølge Moe.

Du lurer kanskje på hva som skjer med tradisjonsrike Nordeng? Det skriver vi mer om fredag, så det er bare å følge med!

Flere saker om butikker på Røa på Akersposten.no:

Røa Senter fornyer seg med tre nye butikker

7-Elevens dager på Røa er talte

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!