Akersposten

Riktignok er det sommerstille på veiene, men…

Tidlig fredag morgen på Holmenkollveien. Heldigvis lite trafikk da svanefamilien tok en ferieutflukt. Foto: Jan Erik Haugen

Det er feriestemning og tid for å reise på tur. Fredag morgen valgte svanefamilien fra Smestaddammen å dra på en liten ferie.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2019 kl 10:04

SMESTADDAMMEN/HOLMENDAMMEN: «På vei opp langs Holmenkollveien fra Smestaddammen mot Holmendammen i dag morges, sjekker senere i dag om de er der.»

Det skrev Jan Erik Haugen på en melding på Facebook tidlig fredag morgen, sammen med bildet han tok av svanefamilien på to store og fire små – i fin fart på vei oppover den vanligvis så trafikerte Holmenkollveien. Det var tydelig at målet var Holmendammen.

Smestad-svanenes aller beste venn, Nina Jonsson, var grytidlig på plass ved Smestaddammen, som hun ofte er. Da kunne hun konstatere at svanefamilien var borte. Med tipset om at de hadde tatt turen oppover Holmenkollveien, dro hun dit, og fant dem.

Svaner, særlig når de er en hel familie, er ikke spesielt glade i «inntrengere», og Nina kunne observere at den ene Smestad-svanen ble jaget rundt av en av Holmendammen-svanene. Dessuten hadde den andre store Smestad-svanen havnet i fossen.

– Ja, hannsvanen fra Holmendammen jager hunnsvanen fra Smestaddammen, bekrefter hun overfor Akersposten.

Nå jobbes det med å frakte svanene tilbake til sitt hjem ved Smestaddammen. De anbefales ikke å ta Holmenkollveien tilbake... I 10-tiden fredag sier Nina Jonsson at hun ikke har funnet noen som kan hjelpe til foreløpig.

Nina Jonsson har filmet svanefamilien som har forvillet seg til Holmendammen fredag. Her kan vi se hvordan svanemor blir jaget av Holmendammen-hannen, mens Smestad-hannen er sammen med svaneungene. Foto: Skjermdump fra video

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...