Akersposten

Riksantikvaren kommer på banen

GLADMELDING: Byantikvar Janne Wilberg kan fortelle at Riksantikvaren kommer får å vurdere Vækerø politistasjon. Foto Janne Wilberg: Sofie Løchen Smedsrud. Foto Vækerø politistasjon: Vidar Bakken

Det er tent et nytt håp for Vækerø politistasjon. Byantikvar Janne Wilberg mener at Riksantikvarens kommende besøk kan bli et vendepunkt i saken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VÆKERØ: Akersposten har i flere omganger skrevet om forfallet av signalbygget, Vækerø politistasjon, som er en del av Byantikvarens fredningsstrategi. Boligbygg har signalisert at de ikke har til hensikt å stoppe forfallet og faren øker for at det til slutt ikke er noe å frede.

Et gjennombrudd

I tillegg til Byantikvaren har Bestum vel og bydelsutvalget i Bydel Ullern, i flere omganger appellert til Boligbygg og rådhuspolitikerne om å redde politistasjonen.

Les saken: «Velkommen til skammelig forfall»

- I september er det gjort avtale med Riksantikvaren om befaring på Vækerø politistasjon med tanke på fredning. Det ser jeg på som et gjennombrudd. På befaringen vil det også være representanter for Bestum vel, bydelens politikere og Boligbygg til stede, sier Janne Wilberg.

Også Vækerøstuene

Det er ikke bare Vækerø politistasjon som er interessant for Riksantikvaren.

- Riksantikvaren vil også se på Vækerøstuene, som ligger på tomten ved siden av. Det er et godt grep å se disse i sammenheng i forbindelse med fredning. Nå er jeg optimistisk og jeg vet at folk er opptatt av skjebnen til disse viktige byggene. Takk til Akersposten, Bestum vel og bydelens politikere som har fulgt opp saken. Nå må vi få en løsning på dette, sier Wilberg.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...