ANNONSE
Annonse
Akersposten

Riksantikvaren kommer på banen

GLADMELDING: Byantikvar Janne Wilberg kan fortelle at Riksantikvaren kommer får å vurdere Vækerø politistasjon. Foto Janne Wilberg: Sofie Løchen Smedsrud. Foto Vækerø politistasjon: Vidar Bakken

Det er tent et nytt håp for Vækerø politistasjon. Byantikvar Janne Wilberg mener at Riksantikvarens kommende besøk kan bli et vendepunkt i saken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VÆKERØ: Akersposten har i flere omganger skrevet om forfallet av signalbygget, Vækerø politistasjon, som er en del av Byantikvarens fredningsstrategi. Boligbygg har signalisert at de ikke har til hensikt å stoppe forfallet og faren øker for at det til slutt ikke er noe å frede.

Et gjennombrudd

I tillegg til Byantikvaren har Bestum vel og bydelsutvalget i Bydel Ullern, i flere omganger appellert til Boligbygg og rådhuspolitikerne om å redde politistasjonen.

Les saken: «Velkommen til skammelig forfall»

- I september er det gjort avtale med Riksantikvaren om befaring på Vækerø politistasjon med tanke på fredning. Det ser jeg på som et gjennombrudd. På befaringen vil det også være representanter for Bestum vel, bydelens politikere og Boligbygg til stede, sier Janne Wilberg.

Også Vækerøstuene

Det er ikke bare Vækerø politistasjon som er interessant for Riksantikvaren.

- Riksantikvaren vil også se på Vækerøstuene, som ligger på tomten ved siden av. Det er et godt grep å se disse i sammenheng i forbindelse med fredning. Nå er jeg optimistisk og jeg vet at folk er opptatt av skjebnen til disse viktige byggene. Takk til Akersposten, Bestum vel og bydelens politikere som har fulgt opp saken. Nå må vi få en løsning på dette, sier Wilberg.

Følg Akersposten på Facebook