Akersposten

Rekordmange skal slite seg opp her lørdag

I 2016 var det 315 deltakere i KollenOpp, blant andre disse. I år blir det flere! Foto: Christian Prestegård

Er du litt hekta på motbakkeløp? Liker du å komme deg raskt oppover trapper? Da har du helt frem til midnatt fredag muligheten til å få noe fornuftig ut av lørdagen!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2017 kl 10:30

HOLMENKOLLEN: For tredje gang arrangerer KollenHopp motbakkeløpet KollenOpp lørdag 9. september. PR-ansvarlig for arrangementet, Christian Prestegård, forteller at det aldri har vært større interesse for løpet – og heller ikke for selve fenomenet motbakkeløping.

Deltakerrekorden fra i fjor på 315 deltakere er allerede knust. Fredag morgen melder han om 435 påmeldte, og han håper på mange flere.

Treningseksplosjon

De som er ofte ved Holmenkollbakken, har sett at løping i trappene er blitt en stadig mer utbredt aktivitet. Vi spør Prestegård om hva han mener er grunnen til dette.

– Denne trenden er en nyskapning innenfor kondisjonsidretten, som har vokst mest i Norge siden 2002.

– Hva skjedde i 2002?

– Da skjedde det spesielle at man startet Skåla Opp i Loen i Nordfjord. Det er et motbakkeløp opp til fjelltoppen Skåla, 1848 meter over havet. Stigningen er på 1814 meter, sier Prestegård, som selv er en svært ivrig deltaker i slike løp.

Siden den gang har det ene motbakkeløpet etter det andre poppet opp over det ganske land, og KollenOpp er blant disse.

– Trappeløping har vist seg å være veldig inkluderende. En fordel er at det skjer på et begrenset område, og det passer bra for mange å trene sammen, sier han og viser til at hver eneste mandag hele året møtes for eksempel mer enn 100 treningsvillige til trappeløping i Holmenkollbakken. Gruppen kaller seg rett og slett Trappefolket.

Mange kvinner

Prestegård forteller at spesielt damer har tatt til seg denne typen trening.

– Det er blitt en ekstremt stor kvinneandel. Man får en voldsomt god trening på for eksempel setemuskulaturen, det er en styrking av den største muskelen vi har, sier han og legger til at løping i trapper gir både kondisjon, spenst og styrke.

Show og blodslit

Lørdag 9. september fra klokken 9 er det klart for Kollen Opp. Les mer om løpet her.

– KollenOpp skal være et breddearrangement med lav terskel for deltagelse. Arrangøren skal jobbe med å skape en «show-preget» ramme rundt arrangementet som skaper et flott idrettssosialt arrangement med entusiasme, sier Prestegård.

Starten er i bunnen av Midtstubakken, og målgangen på toppen av Holmenkollbakken, med sin spektakulære utsikt over Oslo.

– Målet er å gradvis utvikle løpet til en folkefest med flere tusen deltakere, sier han.

Noe for deg kanskje? Da gjelder det å få ut fingeren og få meldt seg på! Det gjør du her.

LES OGSÅ: LES OGSÅ: Henrik Elvestad om lørdagsshopping på CC Vest: "Ikke uvanlig å få handlevogner i leggen."

– Thomas Felberg: – Skjerp dere altså. Skjerp dere!

LES OGSÅ: Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...