ANNONSE
Annonse

Reis tidlig og legg skituren et annet sted enn Kollen

PLANLEGG! Skal du til VM i Kollen i helgen, beregn god tid, er oppfordringen fra Ruter, som varsler om ekstraavganger både lørdag og søndag. Foto. Pål Magnus Tømmervold

Lørdag og søndag er det ventet mye publikum til Skiskytter-VM i Holmenkollen, Stadion åpner fire timer før rennstart, så reis tidlig for å sikre deg gode plasser. Slik lyder oppfordringen fra Ruter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2016 kl 12:07

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN/OSLO VEST: Skal du på skitur er det lurt å velge et annet sted en Frognerseteren denne helgen.

– Lørdag og søndag blir det folksomt i kollen og på t-banen opp dit. Det er satt opp mange ekstra avganger, men reis tidlig slik at du får en god skiskytter-opplevelse, både i kollen og på reisen til og fra, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Arenaen åpner klokken 11.30 lørdag og 09.00 på søndag. De første ekstraavgangene på t-banen er framme ca. 15 minutter før stadion åpner.

Åtte ekstra ekspressavganger i timen

Ekstraavgangene starter klokken 10.43 lørdag og 08.13 på søndag. Avgangene starter på Helsfyr, stopper på sentrumsstasjonene før Majorstuen, og derfra direkte til Holmenkollen. Disse vil ikke være synlige i reiseplanleggeren. Fra 11.20 lørdag og 09.20 søndag er det åtte ekstraavganger i timen. Disse stopper på stasjonene gjennom sentrum, Majorstuen og så direkte til Holmenkollen.

Disse avgangene vil være synlige i reiseplanleggeren. Dette tilbudet kommer i tillegg til det ordinære rutetilbudet på Line 1 Frognerseteren.

– Men reis tidlig. Det er kapasitet til å frakte alle opp til Kollen, men hvis alle kommer på de siste avgangene før startskuddet går, rekker de nok ikke rennet, oppfordrer Johansen.

Legg skituren til Sørkedalen!

Skal du ut i marka på ski denne helgen, er det en god idé å dra andre steder enn til Kollen og Frognerseteren.

– Vi er så heldige å ha mange muligheter til å reise kollektivt når vi skal på skitur her i Oslo, hva med å prøve busslinje 41 til Sørkedalen, eller T-banens linje 1 eller 2 til Ellingsrudåsen. Dette er ypperlige utgangspunkt for en skitur i marka og på grunn av Skiskytter-VM er det ekstra god plass på t-banen her, sier Øystein Dahl Johansen.

Sjekk VM-sidene til Ruter for detaljer om Ruters kollektivtilbud under VM.
Sjekk også andre turtips her.

Her har du helgens program i Skiskytter-VM.

ANNONSE
Annonse