Akersposten

– Reis før eller etter rushtiden

En stor del av privatbilene i Oslo vest må stå igjen hjemme tirsdag morgen. Foto: Fredrik Eckhoff

Privatbilistene må finne på noe annet enn å kjøre dieselbil i Oslo fra tirsdag morgen. Fra Ruter oppfordres det til å reise litt tidligere eller litt senere enn vanlig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2017 kl 10:56

OSLO VEST: Når luftkvaliteten denne uken er varslet å bli så dårlig at det innføres forbud mot å kjøre dieselbil på kommunale veier fra tirsdag morgen klokken seks, kan vi regne med ekstra trykk på offentlig kommunikasjon. Fra Ruter meldes det at det ikke gjøres noe for å øke kapasiteten, men de har noen oppfordringer:

Forventer økt pågang

– Kollektivtrafikken kjører i utgangspunktet som normalt. Vi forventer økt pågang på våre kollektivtransportmidler, men vi har noe ledig kapasitet i systemet, sier Ruters kommunikasjonssjef Gro Fjeldberg Janborg til Akersposten.no.

– For å få utnyttet denne kapasiteten best mulig, oppfordrer vi alle som kan reise før eller etter rushtiden, til å gjøre det, eller å ta hjemmekontor. Husk å beregne ekstra god tid, og vær tålmodige. Vi skal gjøre vårt beste, og vi følger nøye med på trafikkavviklingen i tett dialog med våre operatører, og vi har noen busser i beredskap, sier hun.

Hun sier at erfaringene fra lignende situasjoner, som stengingen av Smestadtunnelen på Ring 3, viste at trafikkavviklingen gikk greit.
– Folk fulgte oppfordringen vi gikk ut med i forkant, slik at de valgte alternative reisemåter og at ikke alle reiste på samme tid. Denne oppfordringen håper vi at blir fulgt også de dagene som midlertidig dieselforbud gjelder, sier hun.

Hvor mange som i praksis berøres av forbudet tirsdag morgen, er vanskelig å fastslå for byrådet, ifølge Aftenposten. Til avisen skriver byrådssekretær Daniel Rees: — Da det er en rekke unntak fra forbudet, er det vanskelig å anslå hvor mange som vil være berørt. En nærmere vurdering av dette vil inngå i konsekvensvurderingen som gjennomføres som en del av arbeidet med den permanente forskriften for dieselforbud ved høy luftforurensning.

Tilsammen er det 127.000 dieselbiler registrert på privatpersoner i Oslo, og i Bærum er det 147.000. Hvor mange av disse bærumsbilistene som hver dag kjører inn i Oslo, fins det ikke tall på.

Her er Bymiljøetatens informasjon om dieselforbudet

Les også:

Derfor blir det ikke skolerevy på Persbråten

Ullern-elever fant eldre-nisje

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

Rekordjulehandel på CC Vest

Følg Akersposten på Facebook her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...