ANNONSE
Annonse

«Redd Røa!»

Fremtidens Røa hvis Skanska får det som de ønsker. Nå ber Venstre-politiker Terje Bjøro folket reise seg mot planene ved Røakrysset. På skissen ser vi her Vækerøveien nedover mot høyre og Griniveien mot venstre. Skisse: Link Arkitektur

"Her må en folkebevegelse til", skriver Terje Bjøro (V)

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2017 kl 14:14

ANNONSE
Annonse

Man skal være forsiktig med å rope brann, men nå må det handles. Røa, det gamle Røa og restene efter idyllen, kan miste sitt særpreg.

Oppkjøperen Skanska som har ervervet Griniveien 6 a og b, Griniveien 4 a og b, og Vækerøveien 201 og 203, vil nå rive alt og maxutnytte eiendommene med blokker og et tårnbygg på 12 etasjer. Randklevgården, Røalegene, Hårfint og Cafe Miso vil bli jevnet med jorden. De flotte trebygningen fra det gamle Røa, det ene fra 1850, vil kunne forsvinne. Dette er et rått spill. Nå må antikvariske myndigheter, sentrale politikere, Røa Vel og lokalbefolkningen stå opp. Her må en folkebevegelse til.

Venstre foreslo i komiteen BMS at bydelsutvalget ikke kan akseptere riving av de gjenværende trehus som vi mener er bevaringsverdige og har en viktig miljømessig funksjon i det moderne Røa. Venstre imøteser en mer nedtonet utvikling av området og kan ikke gå for en 12 etasjers tårnbygning. Dessverre fikk vi kun støtte av MDG, men de har iallfall byutviklingsbyråden. Høyre stemte i mot. Hva vil Høyre? Man kan ikke bevare alt, ble det sagt. Nå avventer vi internprosesser i Ap og Høyre og Frp frem til det viktige møte i bydelsutvalget 16/11. Venstre skal gjøre sitt.

De siste år er mye av grøntarealene forsvunnet på Røa. Det er bygget rundt kirken, villaer er erstattet med blokker. Mye av det er funksjonelt og pent. Nå skal torvet bygges opp, sogar med en stor paviljong. Hvordan blir det? Blir det i henhold til reguleringen? Trehusene med nyttig samfunnsvennlig funksjon burde få stå, her burde forgrønnes, her burde vi få den oasen på et ellers godt utviklet Røa.

Terje Bjøro

Gruppeleder Venstre og nestleder bydelsutvalg Vestre Aker

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

ANNONSE
Annonse