Akersposten

Ready tok sitt aller første seriegull

Lagkaptein Isac Jerner med pokal og medalje. Foto: Ready bandy

Med ny trener og et par forsterkninger i laget skulle Ready vise at de var bedre enn fjorårets resultater skulle tilsi. Det har resultert i klubbens aller første seriegull!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2020 kl 15:18

GRESSBANEN: Som vanlig var lag som Stabæk og Solberg nevn blant favorittene, mens «våre» lag, Ready og Ullern, var blant de aller sterkeste utfordrerne.

Nå, to runder før slutt, er Ready allerede seriemestere, mens Ullern har taket på andreplassen. De har ett poeng å gå på i forhold til Stabæk.

– Vi var det første laget som slo Stabæk. Det var det første tapet deres på to sesonger. Det er Stabæk som har vært den store målestokken de siste årene, sier Ready-trener Lars Cristian «Boschi» Sveen.

– Det var vel moro?

– Ja, selvfølgelig! smiler treneren.

Stabæk har tapt ytterligere tre kamper senere i sesongen, mens Ullern har tre tap og én uavgjort. Readys eneste poengtap kom et av nabo-oppgjørene med Ullern, som endte uavgjort.

Fra Ullern til Ready

Før denne sesongen gikk trener «Boschi» fra Ullern til Ready. I tillegg har Ready fått et par forsterkninger, i svenske Albin Rönnkvist og kasakhstanske Iskander Nugmanov. Disse har blant annet tilført laget sterkere offensiv kraft.

– Det defensive har vi lenge vært kjent for i Ready. Men nå har i fått en sterkere offensiv, som er fordelt på flere spillere. Det er den fremste styrken vår i år, sier lagets kaptein, Isac Jerner.

Lagkapteinen, som er vokst opp – og bor – på Vettakollen, skryter også av effekten trenerbyttet fikk for Ready.

– Ny trener har mye å si for oss i år. Vi fikk tydeligere rammer og krav slik at vi kunne nå de målene vi har satt oss som gruppe, sier Jerner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Fra v: Trener Lars Christian "Boschi" Sveen og lagkaptein Isac Jerner (24) gleder seg stort over Readys seriemesterskap i bandy og ser frem til NM-sluttspill. Foto: Fredrik Eckhoff

– Etter å ha vært trener i Ullern, visste jeg jo litt om hva jeg kom til i Ready. Fjorårets resultater ga ikke et helt riktig bilde av Readys styrke, mener treneren, som sier at det var en revansjestemning i laget da han overtok.

– Det er perfekt å komme inn som trener da, sier Boschi. – Det var ingen som var fornøyde med fjoråret. De hadde sikkert godt av å få inn en ny stemme, en som sa og gjorde ting litt annerledes. Det var viktig å få dem til å tro at det var mange gode spillere i Ready!

Drømmen er alltid finale

Ready har allerede mottatt gullmedaljene og kan se frem til å gå inn i sluttspillet som toppseedet. Det betyr at de møter enten lag nummer syv eller åtte i kvartfinalen. Det ser ut til å bli Sarpsborg eller Ullevål.

For Ullerns del er det viktig å vinne de to siste kampene og holde Stabæk bak seg til slutt. Da får de i praksis den samme seedingen som Ready og møter altså et av de to nevnte lagene, de også. De to beste lagene i serien får også starte med hjemmebane både i kvartfinale og i en eventuell semifinale.

– Enhver spiller drømmer om å spille NM-finale, sier Boschi, som ikke tar lett på noen motstander på veien.

– Normalt sett har vi kontroll på kvartfinalen, men det er alltid litt annerledes i sluttspill. Alle lag hever seg. Alle vil til finalen. Det blir gjerne færre mål og tettere, sier han.

Både kvart- og semifinaler spilles best av fem kamper, og disse kampene begynner tidlig i februar.

– Hvem har dere aller mest lyst til å møte hvis dere skulle komme til finalen?

– Vi har aller mest lyst til å slå Stabæk helt til slutt, sier treneren. Så gjenstår det å se om noen stikker kjeppene i hjulene på årets seriemester, for eksempel naboene fra Ullern.

Seriemestere 2020: Ready. Foto: Ready bandy

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...