Akersposten

Raymond Johansen spår gjenåpning

HÅPER PÅ DET BESTE: Byrådsleder Raymond Johansen har håp om snarlig gjenåpning. Foto: NTB/Berit Roald

Selv om byrådslederen varsler endring i koronatiltak i Oslo fredag, advarer han om at det skal lite til før trenden snur.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Antallet nye koronasmittede falt med 22,2 prosent i uke 19, ifølge kommunens egne tall. Sammenhengende har Oslo kommune hatt nesten to måneder med fallende smittetall.

– Dette kommer ikke av seg selv. Det betyr jo at vi har valgt riktige tiltak til riktig tid, at oslofolk gjør en stor innsats, og at gjenåpningen treffer bra, sier Johansen til NTB.

Advarer

Det er flere usikkerhetsfaktorer i bildet. Antallet som tester seg har falt noe, og smittetallene fra 17. mai-helgen får man ikke på noen dager. Likevel er det mye som peker på at neste trinn i gjenåpningen av Oslo blir varslet på en pressekonferanse kommende fredag.

– Byrådet vil diskutere dette de neste dagene. Det er viktig å prioritere barn og unge, men også viktig med tiltak for å senke arbeidsledigheten, sier Johansen.

Han kommer imidlertid med en advarsel om hvor lite som skal til før det snur.

– Da vi traff tøffe tiltak i januar, på grunn av den britiske virusvarianten, hadde vi planer for gjenåpning. Vi trodde at uka etter ville vi kunne åpne opp igjen, og så skjedde det motsatte. Det ligger en stor uforutsigbarhet her, sier byrådslederen.

Utålmodig

Hovedstaden står midt i trinn to av sin gjenåpningsplan. Serveringssteder, treningssentre, aktiviteter og flere typer kulturinstitusjoner står i planen for trinnet. Johansen vil likevel ikke forskuttere noe.

– Det er jo mange steder som man skulle ønske kunne åpne nå. Generell idrett, trening, servering, kultur, aktiviteter, kino og så videre har alle sine talspersoner, sier han.

I tillegg venter Johansen utålmodig på regjeringens endelige beslutning om ytterligere omfordeling av vaksiner til de hardest rammede kommunene. Den omfordelingen kan tidligst begynne i uke 23.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...