Akersposten

«Rasering av et helt bomiljø»

Harald Anderssen med utsikt ut mot området han skriver om, blant annet det som er Husebybakken skipark om vinteren.

Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg – om ny vannforsyning til Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2019 kl 13:15

Hvis du skulle velge; hva er viktigst for deg: Badeplassen du besøker noen ganger i løpet av sommeren, turområdet du går en tur i annenhver uke, eller boligen din hvor barna dine vokser opp og du lever livet ditt?

For de fleste er svaret enkelt: selvfølgelig er boligen din det viktigste du har!

For politikerne i Oslo er ikke dette valget et teoretisk valg. I forbindelse med etablering av ny vannforsyning til Oslo, skal det graves en lang tunnel. Steinmassene fra denne tunnelen, anslagsvis 200.000 lastebillass over en periode på 9 år, må tas ut av tunnelen et eller annet sted. Og det er da valget oppstår for politikerne: skal massene tas ut i det som hovedsakelig er en badeplass (Sollerudstranda), i det som stort sett er et turområde (Huseby) eller midt i et boligområde (Makrellbekken)?

Og av en eller annen grunn antagelig bare enkelte byråkrater og politikere er i stand til å forstå, har man nå funnet ut at massene skal tas ut på Makrellbekken, midt i et boligområde utenfor soveromsvinduene til et stort antall mennesker, midt i skoleveien til mange barneskolebarn og midt i et alpinanlegg opparbeidet av lokale ildsjeler. Hva er forstanden bak dette?

Hvor er medmenneskeligheten til de som foreslår og vurderer å vedta noe slikt? Hvordan kan man med anstendighet påføre andre menneskers hjem en slik ekstrem belastning? Å anlegge et stort anleggsområde midt inne i et boligområde innebærer i realiteten en rasering av et helt bomiljø.

Kjære politiker; vedtaket er ennå ikke fattet. Det er ikke for sent å snu! Grip til vettet, og beskytt andres hjem slik du ville beskyttet ditt eget! Om det går på bekostning av bade- og turmulighetene dine i noen år, får da heller være. Vær et anstendig menneske!

Harald Anderssen
beboer ved Makrellbekken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...