ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Rasering av et helt bomiljø»

Harald Anderssen med utsikt ut mot området han skriver om, blant annet det som er Husebybakken skipark om vinteren.

Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg – om ny vannforsyning til Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2019 kl 13:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Hvis du skulle velge; hva er viktigst for deg: Badeplassen du besøker noen ganger i løpet av sommeren, turområdet du går en tur i annenhver uke, eller boligen din hvor barna dine vokser opp og du lever livet ditt?

For de fleste er svaret enkelt: selvfølgelig er boligen din det viktigste du har!

For politikerne i Oslo er ikke dette valget et teoretisk valg. I forbindelse med etablering av ny vannforsyning til Oslo, skal det graves en lang tunnel. Steinmassene fra denne tunnelen, anslagsvis 200.000 lastebillass over en periode på 9 år, må tas ut av tunnelen et eller annet sted. Og det er da valget oppstår for politikerne: skal massene tas ut i det som hovedsakelig er en badeplass (Sollerudstranda), i det som stort sett er et turområde (Huseby) eller midt i et boligområde (Makrellbekken)?

Og av en eller annen grunn antagelig bare enkelte byråkrater og politikere er i stand til å forstå, har man nå funnet ut at massene skal tas ut på Makrellbekken, midt i et boligområde utenfor soveromsvinduene til et stort antall mennesker, midt i skoleveien til mange barneskolebarn og midt i et alpinanlegg opparbeidet av lokale ildsjeler. Hva er forstanden bak dette?

Hvor er medmenneskeligheten til de som foreslår og vurderer å vedta noe slikt? Hvordan kan man med anstendighet påføre andre menneskers hjem en slik ekstrem belastning? Å anlegge et stort anleggsområde midt inne i et boligområde innebærer i realiteten en rasering av et helt bomiljø.

Kjære politiker; vedtaket er ennå ikke fattet. Det er ikke for sent å snu! Grip til vettet, og beskytt andres hjem slik du ville beskyttet ditt eget! Om det går på bekostning av bade- og turmulighetene dine i noen år, får da heller være. Vær et anstendig menneske!

Harald Anderssen
beboer ved Makrellbekken