Akersposten

Raser over AKS-diskriminering

ALLE SKAL MED: Carl Oscar Pedersen vil legge til rette for at alle på 1. trinn får gleden av å være med i AKS. Foto: Vidar Bakken

Bydel Ullern er en av bydelene som ikke får gratis AKS. Barn av foreldre som ikke har råd til å delta på AKS blir veldig synlige i en "rik" bydel, mener bydelslederen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2017 kl 17:01

ULLERN: I byrådets forslag til budsjett blir tilbudet om gratis aktivitetsskole (AKS) utvidet, slik at 11 av 15 bydeler vil få gratis AKS på 1. trinn kommende år. Bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Nordstrand blir stående utenfor.

Diskriminering på sitt verste

– Byrådet har innført gratis AKS i store deler av Oslo. Det er avhengig bostedadresse om du får gratis AKS, ikke inntekt. Resultatet er at familier i bydel Ullern som ikke har økonomi til å betale for sine barn på AKS blir stående utenfor. Dette er diskriminering på sitt verste, og det hindrer integrering av de grupper som absolutt burde få ta del i en slik ordning, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Les også: Oslobudsjettet 2018: - Vi blir igjen stående utenfor

Hensikten med gratis AKS er å øke deltakelsen og styrke elevenes språkferdigheter. Elevene skal bli mer motiverte og få forsterket læringen gjennom AKS. Barna får flere vennerelasjoner og forskning viser at tidlig innsats hindrer at barna får problemer senere på skolen.

Vondt å observere

– Etter en kort kartlegging i Bydel Ullern har vi den oppfatning at dette rammer cirka 20 barn. Det er som kjent verre å stå utenfor et tilbud når de fleste tar del i det samme tilbudet. Det blir veldig synlig, og er vondt å observere. Slagordet fra Ap om at «Alle skal med» gjelder ikke hos oss, dessverre, sier Pedersen, som vil inkludere barna i bydelen som står utenfor.

– Jeg vil derfor foreslå overfor bydelsutvalget at vi budsjetterer med støtte til de barn og familier som pr nå ikke har penger til å sende sine barn på AKS. Dette kan vi ikke stå å se på. Som BU-leder kan jeg ikke være bekjent av en slik kommunal diskriminering i egen bydel, avslutter bydelslederen.

Les også:

Leter etter sin ukjente storebror

Lan Marie Berg vil ha utredet Røakrysset – selv om det er avtalt Røatunnel i Oslopakke 3

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...