ANNONSE
Annonse

Raser over AKS-diskriminering

ALLE SKAL MED: Carl Oscar Pedersen vil legge til rette for at alle på 1. trinn får gleden av å være med i AKS. Foto: Vidar Bakken

Bydel Ullern er en av bydelene som ikke får gratis AKS. Barn av foreldre som ikke har råd til å delta på AKS blir veldig synlige i en "rik" bydel, mener bydelslederen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2017 kl 17:01

ANNONSE
Annonse

ULLERN: I byrådets forslag til budsjett blir tilbudet om gratis aktivitetsskole (AKS) utvidet, slik at 11 av 15 bydeler vil få gratis AKS på 1. trinn kommende år. Bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Nordstrand blir stående utenfor.

Diskriminering på sitt verste

– Byrådet har innført gratis AKS i store deler av Oslo. Det er avhengig bostedadresse om du får gratis AKS, ikke inntekt. Resultatet er at familier i bydel Ullern som ikke har økonomi til å betale for sine barn på AKS blir stående utenfor. Dette er diskriminering på sitt verste, og det hindrer integrering av de grupper som absolutt burde få ta del i en slik ordning, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Les også: Oslobudsjettet 2018: - Vi blir igjen stående utenfor

Hensikten med gratis AKS er å øke deltakelsen og styrke elevenes språkferdigheter. Elevene skal bli mer motiverte og få forsterket læringen gjennom AKS. Barna får flere vennerelasjoner og forskning viser at tidlig innsats hindrer at barna får problemer senere på skolen.

Vondt å observere

– Etter en kort kartlegging i Bydel Ullern har vi den oppfatning at dette rammer cirka 20 barn. Det er som kjent verre å stå utenfor et tilbud når de fleste tar del i det samme tilbudet. Det blir veldig synlig, og er vondt å observere. Slagordet fra Ap om at «Alle skal med» gjelder ikke hos oss, dessverre, sier Pedersen, som vil inkludere barna i bydelen som står utenfor.

– Jeg vil derfor foreslå overfor bydelsutvalget at vi budsjetterer med støtte til de barn og familier som pr nå ikke har penger til å sende sine barn på AKS. Dette kan vi ikke stå å se på. Som BU-leder kan jeg ikke være bekjent av en slik kommunal diskriminering i egen bydel, avslutter bydelslederen.

Les også:

Leter etter sin ukjente storebror

Lan Marie Berg vil ha utredet Røakrysset – selv om det er avtalt Røatunnel i Oslopakke 3

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse