ANNONSE
Annonse

Raser mot VM i skiskyting

IKKE TILGJENGELIG: Når tusener på vei til og fra VM i Holmenkollen styres på den andre siden av Holmenkollveien, med solide gjerder og vakter, er det vanskelig å komme seg over til Holmenkollen Restaurant. Restaurantsjef Anders Mattias Ellburg fortviler over dalende omsetning i VM-perioden. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Tusener av potensielle gjester til Holmenkollen Restaurant blir ledet bak gjerder på den andre siden av Holmenkollveien. Restaurantens daglige leder, Anders Mattias Ellburg, sier til VG at de har hatt en voldsom nedgang i gjester siden VM i skiskyting startet 4. mars.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2016 kl 19:24

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: – Hver gang det er et slikt arrangement i Holmenkollen, blir det satt opp sperregjerder langs fortauet i Holmenkollveien. Vakter sperrer overgangsfelt og åpninger til innkjørsler på motsatt side av veien, og det er vanskelig for gjester å komme over til Holmenkollen Restaurant, sier Ellburg til VG.

Antyder halvering av antall gjester

Han gir følgende eksempel på den svake omsetningen under VM:

– En vanlig søndag uten spesielle arrangementer har vi en omsetning på rundt 100.000 kroner. Sist søndag nådde vi bare 40.000 kroner og da gikk flere tusen mennesker forbi restauranten.

Det er dropin-kundene, de som bestemmer seg for å spise eller ta en øl når de passerer restauranten, Ellburg mener de går glipp av som kunder.

Bergerud beklager

VM-direktør Per Bergerud sier dette:
– Dersom sperringene hindrer hans gjester, så beklager vi dette. Uten gjerder vil publikum kunne gå ut i veibanen og skape trafikkfarlige situasjoner. Dette er gjort i samråd med politiet.

Ellburg frykter at VM i skiskyting påvirker omsetningen så negativt at det kan gå utover noen av de ansatte, som i dag er 25 i tallet.

Les hele VG-artikkelen her.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Unge flyktninger til Montebello

Reis tidlig og legg skituren et annet sted enn Kollen

Lanserer idé om pil til venstre i Smestadkrysset

ANNONSE
Annonse