Akersposten

Radiokjendis midt i DAB-revolusjonen

Rune Dahl fra Røa har jobbet for Høyre i rådhuset de siste årene, men før det var han en kjent radiostemme, blant annet i Radio 1 og Radio Norge. Nå satser han på radio igjen.

Etter å ha gått to skritt bak tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang de siste seks årene, gjør nå Rune Dahl-Franck fra Røa comeback på radio. Sammen med radiolegender som Vidar Lønn-Arnesen og Leif Erik Forberg blir stemmen hans å høre over hele Norge på Radio Vinyl.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 22:15

RØA: – Her skal vi kose oss med gamle slagere fra 50- 60- og 70-tallet, forteller Dahl, som er glad for å være tilbake i eteren.

– Jeg var egentlig ikke klar over hvor mye jeg hadde savnet det før jeg fikk telefonen med spørsmål om jeg ville bli med på Vinyl-prosjektet.

Fabians høyre hånd

De siste årene har Rune Dahl, som har Rune Dahl-Franck som sitt fulle navn, jobbet som Fabian Stangs nærmeste rådgiver. De to jobbet sammen helt til Stang måtte levere fra seg ordførerkjedet til Marianne Borgen. Han har imidlertid blitt værende på rådhuset og jobber nå som rådgiver for Høyres bystyregruppe.

Rune Dahl klar for radio igjen.


– Radiojobben blir for meg et frikvarter og en gyllen hobby som blir noe helt annet en politikkens harde virkelighet, sier Dahl.

Bak Radio Vinyl står Bauer Media, som også driver kanaler som Radio Norge, Radio Rock og Norsk Pop. Rune kan forstå at folk synes det er litt stress at FM-båndet nå skal slukkes og at det fremover er DAB som gjelder.

– På FM-båndet var det bare plass til fem rikskanaler. Med DAB får man opptil 30 ulike kanaler, der Radio Vinyl blir én. Jeg håper at folk ser at de nå får et mye bedre og bredere tilbud og blir med radio videre, sier han.

Radiokjendis

Rune Dahl-Franck er en dreven radiomann som fikk være med på oppturen i kommersiell lokalradio etter kanal-frisleppet på 1980-tallet, er han først ble kjent i Radio 1. Han var senere mange år i Kanal 24 og Radio Norge. Nå får han også ta del i en ny radiorevolusjon.

– Jeg kan i alle fall love at jeg skal gjøre mitt ytterste for å få lytterne til å trives, sier han med sitt karakteristiske smil.

Les også:
Derfor blir det ikke skolerevy på Persbråten

Ullern-elever fant eldre-nisje

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

Rekordjulehandel på CC Vest

Følg Akersposten på Facebook her

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...