ANNONSE
Annonse

R21 i superfinale med boligprosjekt i Oslo vest

DALSVEIEN: Dette prosjektet fra R21 kan vinne Oslo bys arkitekturpris. Alle foto: R21

Av 21 kandidater er arkitektkontoret R21 tatt ut til en «superfinale» i konkurranse med to andre arkitektkontorer. Oslo Bys Arkitekturpris kan bli deres.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2017 kl 14:03

ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: Boligene som er reist i Dalsveien 40 på Slemdal er bakgrunnen for den gjeve plasseringen.

– Vi er heldige som får være med å bygge slike spennende prosjekter. Det er veldig stas å bli trukket frem blant de beste prosjektene i byen, sier sivilarkitekt Thomas Thorsnes i R21.

Les også: Disse tre kjemper i finalen

R21 har hatt kandidater til Oslo Bys Arkitekturpris de fire siste årene. I år med hele fire prosjekter. Det er andre gangen at et av deres boligprosjekter er i finalen til Oslo Bys Arkitekturpris. Sist i 2014 med et boligprosjekt i Gregers Grams vei.

– Nå er det vel deres tur til å hente hjem prisen?

– Jeg har stor respekt for de andre finalistene. Jeg synes uansett at det er prisverdig at juryen vil løfte frem spennende boliger i en kommersiell sammenheng. Kommersiell boligbygging er en utfordrende disiplin. Det handler om å få til mye for lite. Her har vi fått lov til å skape et boligprosjekt med høy kvalitet. At juryen har lagt merke til at vi har skapt boliger som er både vakre og tidløse, er som sagt prisverdig, sier Thorsnes.

Torsdag 12. oktober skal Oslo Bys Arkitekturpris deles ut i rådhuset med en høytidelig seremoni ledet av ordfører Marianne Borgen.
Prisen på 50.000 kroner går til bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring. I tillegg får tiltakshaver en plakett festet til byggverket.

PS! Torsdag ble det klart at R21 ikke nådde helt til topps i finalen. Det ble Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka som stakk av med prisen.

LES OGSÅ: Torsdag er Granfosstunnelen igjen i full drift

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse