ANNONSE
Annonse

- Pulverisering av ansvar

IKKE TRYGT: En FAU-representant tar kontakt med dem som har sperret fortau/gangfelt i Landingsveien med latebil og gravemaskin og ber om sikring av barnas passering. Foto: privat

FAU ved Voksen skole har hatt sitt å slite med for å trygge skoleveien, når både Telenor og Vann- og avløpsetaten har store graveprosjekter i området.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 10:30

ANNONSE
Annonse

VOKSEN: – Det er enormt mye graving i området, med mange skolebarn og bilister som skal forholde seg til et nytt trafikkmønster. Det har vært noen episoder som vi mener er uforsvarlige, med tanke på hvor mange barn som ferdes i området, sier Einar Eide-Fredriksen i FAU Voksen skole, som har tre barn i skolepliktig alder.

Geleider barna

FAU så seg nødt til å gripe inn i det det de oppfattet som uoversiktlige og farlige situasjoner for barn og eldre. Særlig når fortau ble sperret av lastebiler og gravemaskiner, uten at noen tok ansvar for å geleide barna.

Voksen skole på toppen i matematikk

– Med to ulike bestillere, entreprenører, underentreprenører og Bymiljøetaten, opplever jeg en pulverisering av ansvar. Det var vanskelig å få noen til å ta ansvar. Etter mye masing, fikk jeg en kontakt i Telenor, som er tiltakshaver for gravearbeidene i Landingsveien. De tok dette på alvor. Nå passer representanter for entreprenøren på og geleider barn og eldre som må krysse gaten på grunn av arbeidene på og rundt fortauet, sier Eide-Fredriksen.

BEDRE NÅ: En ansatt sørger for trygg kryssing når en frivillig fra Vestre Aker frivilligsentral på el-sykkel har tatt med to eldre på tur. Foto: Vidar Bakken

Synd at det er nødvendig

Vann- og avløpsetatens arbeid i Arnebråtveien fører til at barna må krysse gaten flere ganger i ulike fotgjengerfelt.

– Det blir mye kryssing, i tillegg til at det er blitt fotgjengerfelt et helt nytt sted. Vi har sett at dette kommer overraskende på bilistene og at flere ikke er oppmerksomme nok på det nye feltet. I regi av FAU er det nå ekstra forgjengervakter på skoledagene mellom klokken 07.45 og 08.30 ved alle fotgjenger felt, før skolepatruljen overtar. Det er synd at dette er nødvendig. Vi mener at Bymiljøetaten som har det overordnende ansvaret for sikring av skoleveiene, kunne ha gjort en bedre jobb. Vi har i hvert fall fått til at hastigheten i Arnebråtveien er blitt redusert, sier Eide-Fredriksen.

FREM OG TILBAKE: Skolelevene må krysse frem og tilbake mellom fortauene. Foto: Vidar Bakken

En kjørebane skaper forvirring

En annen ting, som Akersposten opplevde på stedet, er at mange bilister blir forvirret når de kommer ut fra parkeringsplassen på Rema 1000 eller fra parkeringsplassen på Voksen skole. I dette området er det snevret inn til en kjørebane, regulert med lys på begge sider.

FORVIRRENDE: Lastebilen skal ut i kjørebanen som er innsnevret med lysregulering på begge sider. Hvilken vei har grønt? Foto: Vidar Bakken

– Når man står midt imellom trafikklysene og skal velge retning, så vet man ikke hvilken retning som har grønt lys. Man risikerer da plutselig å møte motgående trafikk. Det jo ikke heldig, sier Eide-Fredriksen, som har en oppfordring.

– Jeg oppfordrer alle bilister om å vise ekstra hensyn så lenge gravearbeidene pågår, sier han.

Les også:

Her må det da ha gått galt en gang i blant!


- Dette er for dårlig arbeid

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse