ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Prosjektet vil gi en ny opplevelse

Slik blir det ved Frognerseteren stasjon når prosjektet står ferdig. Ill: Rodeo Arkitekter

Bymiljøetaten har fått ja til å oppføre en utsiktsplattform ved Frognerseteren stasjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 08:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FROGNERSETEREN: I juni sendte Rodeo Arkitekter søknad om rammetillatelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) for oppføring av en utsiktsplattform tilknyttet Frognerseteren stasjon. Søknaden ble sendt på vegne av Bymiljøetaten (BYM) i Oslo.

Det skriver Estate Nyheter.

Utsiktsplattformen består av en trekantet stålkonstruksjon, som strekker seg ut fra perrongen, understøttet av tre stolper. I tillegg vil det komme en liten utvidelse av perrongen og en tilpassing av rekkverk i møtet mellom perrong og utsiktsplattform. Utsiktsplattformen har et areal på ca. 100 kvadratmeter, og krager cirka 11 meter ut fra perrongen.

Estate Nyheter skriver at tiltaket er i strid med kommunedelplanen, men PBE har gitt dispensasjon fordi de mener fordelene ved å gi dispensasjon er langt større enn fordelene.

– Hensikten med det omsøkte tiltaket er å tilrettelegge for friluftsliv og naturopplevelser, også for de som ikke så lett kan benytte marka. Plattformen er ment som et lavterskel springbrett ut i marka for nye grupper, den vil kunne avlaste perrongen når det kommer mange reisende, gi informasjon om turmuligheter og utsikten, og være et sted å samle grupper før eller etter turen i marka. I sum mener vi at tiltaket er i tråd med lovens formål, skriver PBE til arkitektselskapet.

– Prosjektet vil gi en ny opplevelse for allmennheten, bedre til utsikten mot byen og kanskje bidra til at flere tar turen ut i marka, skriver PBE.

Følg Akersposten på Facebook