ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Proppen» i Holmenkollveien kan vare hele vinteren

Tålmodighet må antakelig til – eller bruk av omkjøringsmuligheter – for i Holmenkollveien vil det i flere måneder være kø forbi byggingen av den nye VM-broen.

Det ser ut til at vi må belage oss på å beregne god tid på vei opp og ned til Tryvann, Voksenkollen og Frognerseteren i flere måneder fremover.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2020 kl 11:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSENKOLLEN: Tidvis lange køer oppover og nedover Holmenkollveien er resultatet av at det kjøres kun i én retning av gangen forbi byggingen av den nye VM-broen noen hundre meter ovenfor Holmenkollbakken. Prosjektet ble igangsatt i november og skal vare til mars eller april 2021.

Bystyrepolitiker og marka-bruker Espen Andreas Hasle (KrF) sa onsdag til Akersposten at han selv satt i bilkø både opp og ned fra Frognerseteren sist søndag, og at han har stilt spørsmål til byråd Victoria Marie Evensen (Ap) om hvor lenge innsnevringen skal vare.

– Marka er et av de få tilgjengelige treningstilbudene folk har nå. Korona-situasjonen gjør dette problemet enda mer alvorlig, sa han.

Hasle sa til Akersposten at han er veldig forundret over timingen, og at det er spesielt vanskelig i en periode når vi frarådes å reise med t-banen, og mange andre aktivitetsmuligheter er nedstengt på grunn av pandemien.

– På stedet ser det ikke ut til å endre seg sånn helt umiddelbart. Det ser ut til å være nødvendig en god stund til, sier Hasle om innsnevringen til én fil og lysregulering.

Ser på muligheten for å endre planen

Akersposten har stilt spørsmål til kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg, Haakon Berg Jensen, om hvor lenge det skal være redusert fremkommelighet her.

– Når det gjelder innsnevringen av Holmenkollveien, så er det gjort av sikkerhetsmessige grunner knyttet til grunnarbeider og støpning av nye brokar for å reetablere broen som ble påkjørt – og senere fjernet - i 2019. Arbeidet er i utgangspunktet kontraktsfestet til utgangen av mars, sier Berg Jensen.

– Men prosjektet utreder nå muligheten for at innsnevringen kan fjernes tidligere, sier han.

– I tillegg vil byggeprosjektet vurdere å effektivisere lys-styringen ved hjelp av sensorstyring og ved å redusere lengden, eller omfanget, av innsnevringen, sier kommunikasjonssjefen.
Han sier at en sensorstyrt lys-styring vil kunne avhjelpe situasjoner hvor det er spesielt stor trafikk inn eller ut av området.

Så fort som mulig

På spørsmål om hvorfor det er valgt å sette i gang med byggeprosjektet i vintersesongen, da det spesielt i helger i kvelder er mye trafikk i vintersesongen, svarer han: – Det har vært et veldig sterkt ønske i nærmiljøet og av brukerne at broen skulle komme på plass så fort som mulig.

LES OGSÅ: – Her kan det bli sykt kaos faktisk

Følg Akersposten på Facebook

Her skal ny bro bygges.