Akersposten

Presidenten mot røkla i USA?

– Det vil bli vanskelig om det oppstår en situasjon hvor en opplever at det er snakk om presidenten mot røkla, sier NRK-medarbeider Joar Hoel Larsen til Akersposten. Onsdag 1. februar klokken 12 snakker han om USA-valget på Ullern kultursenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Joar Hoel Larsen tar for seg veien videre etter valget i USA. Det er ikke mange dagene siden innsettelsen 20. januar, men allerede nå snakker en om ulike virkelighetsoppfatninger. Også i norsk politikk er en uenig om virkeligheten, men flertallet føler tross alt at vi er på samme klode. Når en kikker over Atlanteren, får en følelse av at det er snakk om forskjellige univers.

– Når en ikke er enige om virkeligheten, går vi spennende tider i møte.

Helt spesielt

– Det har oppstått en noe ukjent situasjon med mange falske nyheter. Dette er helt spesielt.

Det er viktig å ha en slags felles plattform.

– For å kunne finne fram til kompromisser, må en på en måte befinne seg sånn nogen lunde på samme sted.

– Verden har noen dager bak seg med Donald Trump som øverste sjef. Ser det lovende ut?

– Spennende vil jeg si, sier Hoel Larsen. – Foreløpig vet vi lite om hvordan dette vil påvirke europeisk politikk eller norsk politikk for den saks skyld. I beste fall går vi interessante tider i møte, sier den tidligere USA-korrespondenten. Han var stasjonert i USA i årene 2004 til 2007.

– Noen mener verden går skumle tider i møte.

– Vi går i alle fall en noe forvirrende tid i møte.

60 millioner velgere

– Vi må jo huske på at det er over 60 millioner mennesker som har stemt på ham. De er jo meget fornøyde og ser på Trump som redningsmannen.

– Kan han gjøre hva han vil?

– Nei, det kan han ikke, men han har stor handlefrihet. Han må ha Kongressen med seg.

Republikanerne har flertall i begge kamrene. Teoretisk ser dette enkelt ut, men det er noe som heter gjenvalg.

– Det er klart at de folkevalgte til Senatet og Representantenes Hus er interessert i å sikre seg gjenvalg. Vi må huske på at Trump er en outsider i eget parti. De kan komme til å vende ham ryggen for å sikre sine egne posisjoner. En er seg selv nærmest, sier Joar Hoel Larsen.

– Blir han sittende i fire år?

– Ja, det tror jeg.

Utenriksjournalist Joar Hoel Larsen i NRK skal altså onsdag 1. februar snakke om USA etter valget og veien videre, på Ullern kultursenter klokken 12.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...