ANNONSE
Annonse
Akersposten

Pow, pow! Høylytt pudderalarm!

NÆR PERFEKTE FORHOLD: Akersposten møtte en rekke ski- og snowboardkjørere som skrøt voldsomt av forholdene i Oslo Vinterpark tirsdag. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Det kraftige snøfallet skaper perfekte forhold for de med planker eller snøfjøl under beina.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2018 kl 15:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

WYLLERLØYPA: – I dag er det helt magiske vinterforhold, det har dumpet ned snø det siste døgnet. Alle heiser går, og vi har fortsatt en del pudder i traseene, sier Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark.

Den entusiastiske generalen for det han og kollegene omtaler som «byens beste utested», forteller at det har strømmet på med besøkende fra alle kanter, både før og etter åpningstid.

De aller ivrigste inntok bakken, med feller, i nitiden.

Saken fortsetter under bildet.

PUDDERELDORADO: Skikjørerne i Oslo hadde funnet frem de høyt verdsatte - og ikke altfor ofte brukte - løssnøskiene for å dyrke det de mener er det morsomste på jord. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Gir drømmeforhold

Den daglige lederen passer på å nyte nuet, men vet også at det gedigne snøfallet vil sørge for trikkeskinner til onsdagens frokostkjøring og de neste dagene.

– Ifølge Yr.no skal snøfallet gi seg rundt klokken 15 onsdag. Vi kommer til å preppe alle traseene i løpet av natten. Når det gjelder frokostkjøringen i morgen tidlig, kommer det derfor til å være fløyel, silkeføre! lyder det fra Vinterpark-Espen.

Saken fortsetter under bildet.

VINTERLAND: Snøfallet har gjort det mulig å dyrke offpiste-lidenskap - også i Oslo! Foto: Pål Magnus Tømmervold

Bare det siste døgnet har 30 centimeter med hvitt gull gjort vestkantens friluftsmekka til en ettertraktet destinasjon for hovedstadens innbyggere.

Ivrig pilot

Akersposten møter to dedikerte skikjørere, som er enige om at de aktuelle forholdene er av det sjeldne slaget.

– I dag er det kjempegøy å stå på ski, men jeg begynte litt seint. Jeg skulle ønske jeg var her da bakken åpnet, sier Rune Falinski (53) fra Tåsen idet klokken har passer 11.


Saken fortsetter under bildet.

TRIVES PÅ BAKKEN SÅ VEL SOM I LUFTEN: Men akkurat denne dagen verdsatte flypiloten Rune Falinski -
mer enn noe annet - timene han fikk i løssnøen i Oslo vest. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Til daglig jobber sesongkort-innehaveren som pilot for Widerøe, men forsøker regelmessig å innta vestkantens lekegrind og andre skisteder.

– I fjor og i forfjor opplevde jeg ikke disse forholdene i det hele tatt! Dette er sesongens første dag det er sånn, og det er ikke sikkert det blir flere, sier Rune.

Pappatid

Småbarnspappaen Christian Kjeldal (31) fra Kjelsås, som er ansatt i Forsvaret, er også blant pudderelskerne som har ryddet plass i timeplanen for å cruise på den hvite ferskvaren i Oslo vest.

– Det er bra preppet her, men med 20-30 centimeter nysnø oppå der igjen som gjør at du får flyt og utfordret deg. Nå tenker jeg å stå her til jeg skal hente datteren min i barnehagen i 15-tiden, sier Christian i formiddagstimene.

Sjekk vær- og føreforholdene her!

LES OGSÅ: Sesongstart for «frokostkjøring»:- Alle bør holde seg hjemme ...

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: - Det sier litt om hvor eksplosivt og robust dette er

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Stjerneskuddet Morten Thorsby (21) fikk fjernet en spesiell detalj i proffkontrakten

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord