Akersposten

– Positiv til denne merkingen

Litt uvanlig, men godt synlig. Minifartshumpene er byttet ut med merking i veien. Foto: Fredrik Eckhoff

Store «30-skilt» malt i veibanen er siste nytt i Ostadalsveien. – Positivt, mener beboer i veien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2020 kl 13:05

RØA: For et par uker siden ble de relativt nye fartshumpene, såkalte minihumper, fjernet i Ostadalsveien på Røa. Noen dager senere ble stedet i stedet markert med tydelige, store 30-tall.

Akersposten spurte Bymiljøetaten om årsaken til endringen, ettersom det er flere fartshumper i Ostadalsveien, og det bare var denne som ble byttet ut.

– Bymiljøetaten har fått tilbakemeldinger på store rystelser når biler passerte disse minihumpene i Ostadalsveien, sier pressevakt i Bymiljøetaten, Liv Eggesbø.

– Vi utførte derfor vibrasjonsmålinger i september. Måleresultatene fra målerapporten viser klare overskridelser, og konklusjonen var at minihumpene må fjernes. Som avbøtende tiltak ble det foreslått å merke opp 30-symbol i veibanen denne gang, sier hun.

Hun understreker at dette ikke er en vanlig løsning.

– Positivt

Sikkerheten i Ostadalsveien, som er den største og viktigste veien i dette området mellom Sørkedalsveien og Ullerntoppen, har vært diskutert i mange år, ikke minst etter den tragiske ulykken i 1986, der en ung jente omkom etter påkjørsel i et fotgjengerfelt.

Siden den gang er fartsgrensen senket fra 50 til 30, og etter mange års kamp ble det anlagt flere fartshumper for få år siden. Samtidig valgte Bymiljøetaten etter sterkt påtrykk å sette opp flere påminnelser i hele området om at trafikanter her er inne i en 30-sone.

Stig Øydna Kvarsnes bor i Ostadalsveien og har barn som daglig ferdes til og fra Huseby skole. Han har vært aktiv i kampen for en tryggere vei, og han er administrator for Facebook-gruppen «Ostadalsveien – trygg skolevei!».

Når Akersposten forteller ham om hvorfor minifartshumpen er byttet ut med de store 30-symbolene i veien, sier han: – Jeg syns det er bra at man hensyntar beboerne i veien. Når de måtte fjerne denne humpen, er jeg positiv til merkingen i veien.

Fremdeles for mye fart

Øydna Kvarsnes mener at tiltakene om flere 30-skilt og flere fartshumper som er anlagt de siste årene, har bidratt til at det er blitt en liten bedring hos bilistene i Ostadalsveien. Han mener likevel at det fremdeles er et stykke igjen i gå

– Det jeg ville gjort, er å lage en innsnevring akkurat på dette stedet, der de nå har malt 30-symbolene – og kanskje også nederst i bakken ned mot t-banebroen og opp mot krysset Ostadalsveien/ Aslakveien, sier han. På den måten vil trafikantene måtte roe ned farten og ta mer hensyn når det kommer trafikk imot.

Følg Akersposten på Facebook

Ostadalsveien har fått en litt uvanlig merking av fartsgrensen midt i veien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...