Akersposten

Portugisisk glød på Ullern kultursenter

SKAPTE VARME: Noa varmet et fullsatt Café Uller på Stoppestedet. Foto: Bjørg Duve

Sydlandske rytmer fylte Café Uller på Stoppestedet da portugisiske Noa tok publikum med storm.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2016 kl 19:55

LILLEAKER: Portugisiske Noa tok igjen publikum med storm med sin sang og musikk på Ullern kultursenter sist fredag.Hun er musiker og spiller fiolin og synger alt fra portugisisk fado, bossanova, samba og portugisisk folkemusikk.

Lidenskap

Det var fullsatt på Café Uller på Stoppestedet under den tradisjonelle cafékonserten. Noa fikk trauste nordmenn til å leve seg inn i sydlandske rytmer og lidenskap. I tillegg til portugisisk sang og vakker fiolin, fikk publikum også gleden av å oppleve samspill mellom Noa og en av kultursenterets faste konsertleverandører, Olaf Kran. Det var første gang de to opptrådte sammen. De leverte to brasilianske samba-sanger, som smittet over på publikum.

Kulturleder Carina Dybdahl og dansepartner Luís Bamond overrasket forsamlingen med den brasilianske pardansen Forró. Dansen, som kommer fra Nordøst-Brasil, fenget publikum.

OPPVISNING: Kulturleder Carina Dybdahl og Luís Bamond i den brasilianske pardansen Forró. Foto: Bjørg Duve


Dette var andre gang Noa opptrådte på Stoppestedet. Forsamlingen ser allerede fram til neste gang hun får anledning til å gi en ny konsert på Ullern kultursenter.

Thor Heyerdahl jr.

Onsdag 21. september kommer Thor Heyerdahl jr. til Ullern kultursenter, hvor han skal snakke om «I og utenfor min fars fotspor».

- Det blir en fotokavalkade over mitt voksne liv, sier Thor Heyerdahl jr. til Akersposten.

Lysbildene viser hans oppvekst samt hans samarbeid med faren – eventyreren og leder av Kon-Tiki-ekspedisjonen. Sønnen har i en årrekke vært styreleder for Kon-Tiki-museet på Bygdøy.

Thor Heyerdahl jr., som er født og oppvokst på Lillehammer, snakker også meget varmt om sin mor.

– Jeg var kanskje mer stolt av henne.

Pappa Thor, som var født i Larvik og hadde dragning til sjøen, hadde vannskrekk. Sønnen Thor er derfor født i innlandet. Begge hadde de havet som arbeidsplass. Heyerdahl jr. var i sitt yrkesaktive liv ansatt ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Marine pattedyr var hans felt.

– Først og fremst isbjørn og hval, sier marinbiolog Thor Heyerdahl jr., som så absolutt har hatt sin egen karriere samtidig som han har arbeidet sammen med faren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...