ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Pokker! Billettkontroll – og jeg er tom for strøm ...»

HAR FORBEDREt TILBUDET: Med ladepunkter ønsker Ruter å gjøre hverdagen enklere for kundene. Foto: Illustrasjonsfoto: Ruter

Du er kanskje blant dem som reiser kollektivt, med elektronisk billett? Men hva skjer om batteritiden på telefonen ikke strekker til, når kontrollørene vil sjekke at du ikke sniker?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2017 kl 17:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: For de som benytter seg av Ruter-tilbudet i hovedstaden, er det ikke uvanlig at reisende opplever at smarttelefonen tar litt for tidlig kveld.

Noen kan med rette skylde på «død telefon» når en kontrollør brått dukker opp, mens det for andre kan være en tilsynelatende enkel unnskyldning for ikke å ha betalt for reisen.

Men hvilken forståelse får du egentlig om telefonen, ufrivillig eller frivillig, går i sort?

- Det hender at våre kunder går tom for strøm. Derfor har en del billettkontrollører nødlader på seg. Det siste året har vi også installert USB-ladere på stadig flere transportmiddel. Det er nå mulig å lade mobilen din i alle T-banevogner og de 104 nye bybussene som ble satt i drift fra april, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Reisevilkår

I vilkårene for bruk av mobilbillett på Ruters nettsider, står det blant annet at:

«Du må kunne vise gyldig billett ved kontroll. Det betyr at mobil/nettbrett må fungere normalt, skjermen må være leselig og du må ha batteri så lenge reisen varer. Billetten kan ikke fremvises i ettertid.»

«Det er ditt ansvar at skjermen er leselig, og at du har nok batteri på telefonen/nettbrettet så lenge reisen din varer – hvis ikke kan du bli ansett som å reise uten gyldig billett.»

- Barriere

I 2016 utførte Ruter en undersøkelse som viste at den største barrièren, for å bytte fra reisekort til appen, er at de reisende er redd for å gå tom for strøm på mobilen.

Dette til tross for at man svært sjelden erfarer at det skjer.

- Etterinstallasjon av USB-ladepubnkter foregår også for fullt, blant annet i bussene som kjører i øst og i Follo, Denne løsningen gir en standard som kan benyttes av alle, uansett type mobil, som også er kostnadseffektiv og krever lite vedlikehold, sier Dahl Johansen.

LES OGSÅ: Nå kan du lade mens du reiser

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!