Akersposten

«Pokker! Billettkontroll – og jeg er tom for strøm ...»

HAR FORBEDREt TILBUDET: Med ladepunkter ønsker Ruter å gjøre hverdagen enklere for kundene. Foto: Illustrasjonsfoto: Ruter

Du er kanskje blant dem som reiser kollektivt, med elektronisk billett? Men hva skjer om batteritiden på telefonen ikke strekker til, når kontrollørene vil sjekke at du ikke sniker?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2017 kl 17:48

OSLO: For de som benytter seg av Ruter-tilbudet i hovedstaden, er det ikke uvanlig at reisende opplever at smarttelefonen tar litt for tidlig kveld.

Noen kan med rette skylde på «død telefon» når en kontrollør brått dukker opp, mens det for andre kan være en tilsynelatende enkel unnskyldning for ikke å ha betalt for reisen.

Men hvilken forståelse får du egentlig om telefonen, ufrivillig eller frivillig, går i sort?

- Det hender at våre kunder går tom for strøm. Derfor har en del billettkontrollører nødlader på seg. Det siste året har vi også installert USB-ladere på stadig flere transportmiddel. Det er nå mulig å lade mobilen din i alle T-banevogner og de 104 nye bybussene som ble satt i drift fra april, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Reisevilkår

I vilkårene for bruk av mobilbillett på Ruters nettsider, står det blant annet at:

«Du må kunne vise gyldig billett ved kontroll. Det betyr at mobil/nettbrett må fungere normalt, skjermen må være leselig og du må ha batteri så lenge reisen varer. Billetten kan ikke fremvises i ettertid.»

«Det er ditt ansvar at skjermen er leselig, og at du har nok batteri på telefonen/nettbrettet så lenge reisen din varer – hvis ikke kan du bli ansett som å reise uten gyldig billett.»

- Barriere

I 2016 utførte Ruter en undersøkelse som viste at den største barrièren, for å bytte fra reisekort til appen, er at de reisende er redd for å gå tom for strøm på mobilen.

Dette til tross for at man svært sjelden erfarer at det skjer.

- Etterinstallasjon av USB-ladepubnkter foregår også for fullt, blant annet i bussene som kjører i øst og i Follo, Denne løsningen gir en standard som kan benyttes av alle, uansett type mobil, som også er kostnadseffektiv og krever lite vedlikehold, sier Dahl Johansen.

LES OGSÅ: Nå kan du lade mens du reiser

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...