Akersposten

Plutselig kom hun ut av skogen - etter to døgn

Akila er kommet til rette igjen etter drøye to døgn på skogstur på egenhånd.

- Hun kom plutselig spaserende her, sier Berit Fagerheim.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 17:25

SØRKEDALEN: I mer enn to døgn har tispen Akila vært på rømmen, etter at hun rykket seg løs og la til skogs.

Siden tirsdag ettermiddag har det vært en gedigen leteaksjon etter den fire år gamle hunden innerst i Sørkedalen.

Både eierens familie og venner og en rekke medlemmer av foreningen Rømlingen har søkt, til fots og på ski, med og uten hodelykt.

- Det har vært et kjempeengasjement. Fra Rømlingen har vi vært opp mot 25 som har vært med på letingen, sier Fagerheim.

Ettersom Akila rømte avgårde med et to meter langt bånd på seg, har mange vært bekymret for at hun skulle få problemer på sin ferd i skogen.

- Vi var ikke bekymret for kulden, men for at hadde satt seg fast et sted, men det gjorde hun altså ikke. Hun kom plutselig spaserende her og er i fin form, sier hun til Akersposten. Det var ved Slora i Sørkedalen hun dukket opp igjen.

Akilas eier, Kari Anne Klungseth Ullah, skriver denne meldingen på Facebook etter at hunden hennes kom tilbake:

«Kjære alle sammen. Tusen hjertelig takk for all hjelp og støtte i disse dagene Akila har vært savnet. Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten dere. Akila er i fin form, sliten og sulten selvfølgelig, jeg stiller selvfølgelig opp om noen skulle havne i samme situasjon, det er hvertfall helt sikkert. sikkert mer jeg kunne skrevet av gode ord om dere alle men de finner jeg ikke nå fordi jeg er helt utmattet. Varme klemmer til alle fantastisk snille hjelpere.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...