Akersposten

Planla folkemøte for 100 personer – for bydeler i vest med 130.000 innbyggere

Det er dette lokalet Oslo kommune har booket 22. mai. Det tar 100 personer med den løsningen kommunen ønsker. Totalkapasitet er 460 personer. FOTO: Ullevaal Business Class

Folkemøtet for de delene av kommuneplanen som omfatter Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker, 22. mai, er fulltegnet. På Ullevaal stadion er det samme dag ledige lokaler som tar over 700 mennesker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 14:34

ULLEVÅL: Møtet skal avholdes på Ullevaal Business Class (UBC) som ligger på Ullevaal stadion. På møtet skal de delene av kommuneplanen som omfatter Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker, tre bydeler med tilsammen 130.000 mennesker, diskuteres.

Kapasitet på 100

Byrådssekretær Rasmus Reinvang forteller dette om lokalet som er leid:

– Lokalet på Ullevaal stadion har i utgangspunktet plass til 100 mennesker. Vi ser i øyeblikket for muligheter til å øke kapasiteten. Møtet legges opp som et medvirkningsverksted med enkel servering, slik som ved tidligere medvirkningsmøter for kommuneplan. Dette gir også noen praktiske begrensninger.

Stor interesse for planen

– Vi ser for øvrig at det bare i løpet av de fire første dagene har vært over 150.000 besøk på kommunens hjemmeside med utkastet til ny kommuneplan, så interessen for teamet er veldig stor, sier Reinvang.

Han minner om at medvirkning ikke kun skal skje gjennom det åpne møtet i rådhuset og de fire medvirkningsmøtene.

– Men også gjennom høringsuttalelser fra bydelen og innspill til utkastet som kan sendes inn direkte fra innbyggerne. Medvirkningsmøtene streames på facebook, slik at alle kan få tilgang til det som blir sagt der og også sende inn spørsmål, sier han.

Kan lett få plass til flere

UBC på Ullevål opplyser at Oslo kommune har leid lokalet som heter Ullevaal Panorama. Lokalet er ifølge UBCs nettsider på 550 kvadratmeter, og alt etter hvordan det innredes har det kapasitet på 50 til 450 personer.

(Saken fortsetter under bildene.)

UBC-salen, den største på Ullevaal, tar 720 mennesker med kinosal-oppsett. FOTO: Ullevaal Business Class

Innredet som bankettsal kan UBC-salen ta mellom 110 og 540 personer. FOTO: Ullevaal Business Class

Det er ønske om at rommet skal innredes med gruppebord med ti personer per bord, noe som begrenser kapasiteten til 100 personer. Vi får imidlertid opplyst at med kinosal-oppsett vil rommet kunne ta nær 460 personer.

Samme dag er også den sørste salen, UBC-salen, ledig. Den er på 646 kvadratmeter og har kapasitet på 720 personer i kinosal-oppsett. Dersom man innreder den som "klasserom" eller "bankett"-sal, med mindre bord, vil salen kunne ta mellom 450 og 540 personer, ifølge UBCs nettsider.

100 plasser til tre bydeler med 130.000 mennesker

– Gitt interessen som har vært rundt nedre Grefsen og Smestad det siste året, og den økte interessen for kommuneplanen: Burde man ikke ha tatt høyde for at flere enn 100 mennesker ville ha interesse av å møte opp når tre bydeler med tilsammen 130.000 innbyggere skal diskuteres?

– Situasjonen er at det er langt større interesse for denne kommuneplanen enn det vi har sett tidligere, noe byrådet aktivt har bidratt til med å gå ut med informasjon. Det har vært vanskelig å forutsi hvor mange som ønsker å delta på et slikt møte. Vi vurderer løpende muligheter for å øke kapasiteten, og ved bruk av moderne teknologi vil vi sikre at alle får mulighet til å følge møtet og å komme med innspill over internett. Og så kan jo utkast til kommuneplanen debatteres og diskuteres i andre fora også. For eksempel kan bydeler og andre grupper arrangere egne møter etter behov, i prosessen med å utvikle gode høringsinnspill frem mot 30. juni, skriver Rasmus Reinvang i en e-post.

LES OGSÅ: – En krigserklæring mot Ullern

"Røa/Hovseter, Borgen og Montebello blir nye fortettingsområder"

Sjekk om ditt nabolag står på fortettingsliste

– Underlig at ingen har tenkt på konsekvensene

Obos sier nei til blokker på Smestad

Utbygger i dialog med naboer på Montebello

Planlegger 132 leiligheter på Slemdal

Vil ha 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Ønsker 21 etasjer på Skøyen

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...