Akersposten

Pass opp for lokkemenn

LOKKEMENN: Barna blir advart mot å bli med fremmede. Foto: Arrangert

Det er meldt om flere forsøk på å lokke mindre barn inn i biler i områdene rundt Bogstad skole og Huseby skole. Det er såkalte lokkemenn, som bruker forskjellige midler for å lokke barn inn i bilene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2016 kl 15:17

VESTRE AKER: Det er rapportert en lokkeepisode på Bogstad forrige uke. En mann med en svart varebil forsøkte å lokke en gutt mot bilen. Han tok tak i gutten, men gutten klarte å rive seg løs og kom seg unna. Foreldrene har meldt forholdet til politiet, og politiet har fulgt opp saken.

Bløffet om henting

På vei hjem fra Huseby skole en ettermiddag for noen uker siden ble en gutt stoppet av en fremmed mann. Mannen sa at moren til gutten hadde bedt ham om å hente vedkommende på skolen. Gutten trodde ikke på mannen og gikk videre. En jente i samme nabolag, skal ha opplevd det samme.

Lokketilfellene har skjedd utenom skoletid og utenfor skolens område.

Snakker med barna

Skole og FAU ved de to skolene har oppfordret foreldre til å snakke med barna om hvordan man skal forholde seg til voksne som kommer med tilbud om å kjøre barna hjem eller andre forsøk på lokking.

Rektor ved Huseby skole, Kathrine Wegge, mener at det ikke er grunn til å få panikk, men at det er riktig at rektor sammen med FAU har informert foreldrene ved skolen.

– Lærere og foreldre er informert om hendelsene for et par uker siden. Det har ikke gjentatt seg. Politiet er informert om det som har skjedd, og forldrene oppdrar barna til ikke å bli med fremmede, sier Wegge.

Flere nyheter på Akersposten.no:

To satt fast i fiskesnøre – reddet av redningsskøyte

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...