Akersposten

Panikk ved bommen

Sjåføren rygget da han forsto at han sto låst mellom bommene. Det gikk utover både bil og bommen, som sto knekt tilbake. Heldigvis oppdaget trikkesjåføren hva som hadde skjedd i tide. Foto: Herman Dyrø

Panikk. Det var det som rammet sjåføren av denne bilen. Han befant seg plutselig midt i trikkeovergangen. Med bommer både foran og bak. Og med varslet trikk i sporet! Dermed ble det full revers og et brutalt møte med bommen bak.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2019 kl 10:42

LILLEAKER: Han berget seg unna - sjåføren, men det gjorde ikke Sporveiens ferske stolthet - den helt nye bommen.

Bommen på Lilleaker har vært et sorgens kapitel i lang tid. Stadig ute av drift. Og med stadige forsikringer fra Sporveien om at det skal kommen en ny. En bedre og mer drifts-sikker bom.

I flere måneder pågikk monteringsarbeidet i sommer, før man omsider kunne ta den i bruk. Nå så kompakt og tett at det ikke er mulig for noen å snike seg rundt - eller under.

Men trafikken er tidvis stor over denne overgangen, og det skal ikke mye til før man risikerer å stoppe opp på overgangen. Nå har man fått på plass det nødvendige fotgjengerfeltet rett foran bommen - i tillegg er det mye utkjøring fra boligblokkene i Lilleaker Vest. Dermed oppstår det stadig situasjoner hvor bilistene stopper opp - foran fotgjengerfeltet, og dermed på selve overgangen.

Og det var det som skjedde med den uheldige bilisten. Sjåføren ble fanget og ble stående da bommene plutselig senket seg - foran og bak.

Og det er fare for at det ikke blir siste gang.

Historien om bommen på Lilleaker lever videre. Det kommer helt sikkert nye episoder og nye sesonger i denne serien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...