Akersposten

Pål Magnus' trikkeopplevelse gikk rett hjem til tusenvis på Facebook

HVERDAGSHELT: Trikkesjåføren Waqas Arif imponerte alle trafikantene da han på kontrollert vis dirigerte rushtrafikken i Hegdehaugsveien, etter at trikken hadde fått fullstendig stans i den populære handlegaten. Foto: Pål Magnus Tømmervold

En relativt uvanlig episode i travle Hegdehaugsveien er blitt en stor snakkis i de sosiale mediene. - Jeg gjorde bare det lille ekstra, sier hovedpersonen selv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2017 kl 09:31

HOMANSBYEN/RØA: – Sporveiens trikkesjåfør, Waqas Arif (27), opptrådte på en så inspirerende og respektabel måte at en Facebook-hyllest var på sin plass! Ikke bare viste han faglig dyktighet, men også en arbeidsmoral som er et eksempel til etterfølgelse, sier Pål Magnus Tømmervold, som til daglig jobber som journalist i Akersposten.

Det var mandag ettermiddag i 16.30-tiden at vår mann ble vitne til det som i skrivende stund har fått nesten 7 000 likes og en haug med delinger på Facebook (les innlegget nederst i denne artikkelen).

– Jeg gikk til Homansbyen og så raskt at det sto parkert en trikk som sperret ett av kjørefeltene. Den lite praktiske stansen sørget naturligvis for trafikale utfordringer midt i rushtiden ved krysset Hegdehaugsveien/Oscars gate,sier Tømmervold.

Full kontroll

Den Akersposten-ansatte forteller han deretter så trikkesjåføren gå ut av trikken, for så å stille seg opp ved det aktuelle veikrysset og dirigere trafikken på profesjonelt vis.

– Han fremsto myndig, med rak rygg og en stor porsjon tålmodighet overfor bilister, som kom fra venstre og høyre, og forfra og bakfra, der han sto relativt lettkledd i øsende regnvær. Takket være det forbilledlige initiativet fra trikkesjåførens side, gled trafikken videre på smertefritt vis,sier Tømmervold – og legger til:

– Jeg måtte etter hvert haste videre, men passet på å fortelle den søkkvåte trikkesjåføren at jeg var imponert over jobben han gjorde. Da takket han på ydmykt vis, og sa at han var glad for ordene mine. Han fremsto i det hele tatt som et alle tiders menneske og en respektabel Sporveien-ansatt som kollegene kan være stolte av, sier Tømmervold, som etter opplevelsen skrev et innlegg på Ruters Facebook-side, for å takke hverdagshelten for innsatsen.

Saken fortsetter under bildet.

INGEN TEGN TIL PANIKK: Midt i rushtiden - og i høljregn - tok Waqas Arif ansvar for at trafikken gikk sin vante gang ved Homansbyen. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Mange tilbakemeldinger

Flere av leserne har også latt seg begeistre av hendelsen.

«Godt noen legger merke til positive ting også. Ikke bare setter seg på rævva og klager over alt mulig»

«Så flott gjort! Stå i rushen å dirigere bilister med lavt blodsukker fortjener high five. Handlingens mann her er virkelig løsningsorientert og eksemplarisk»

«Han er er flott eksempel ALLE buss og trikkeførere i landet burde følge»

«Godt med en liten solskinnshistorie for en gangs skyld.Vanligvis er det jo bare gapestokken som er overaktiv»

«Takk Pål for at du fortalte denne fine historien. Vi er stolte av å jobbe med Waqas Arif».

Pål Magnus forteller avslutningsvis at godeste Waqas skrev en personlig hilsen til ham og takket for initiativet på Facebook.

– Jeg fikk en hilsen fra det helten beskrev som trikkefamilien, der han også blant annet skrev at han var rørt og at jeg var et godt menneske. Akkurat det satte jeg pris på å høre fra selveste Waqas! For meg er han en stor personlighet som fortjener plass i Sporveiens hall of fame, sier Tømmervold.

Ydmyk helt

Så hva sier hovedpersonen selv et snaut døgn etter opptrinnet i Homansbyen?

– Pål Magnus har gjort meg til stjerne denne dagen, sier Waqas, når vi ringer ham for å høre hvordan det siste døgnet har vært.

27-åringen er derimot ytterst ydmyk i lys av den forbilledlige jobben han gjorde i det aktuelle veikrysset.

– Jeg synes ikke jeg fortjener så mye ros, men alle tilbakemeldingene er overveldende. Jeg gjorde egentlig alt på sparket, og har ingen erfaring med dette. Det som skjedde var at jeg hadde mistet lufttrykket i trikken. Da tar det gjerne litt tid før trikken bak kommer for å fylle på luft nok til å kunne slepe den. Da tenkte jeg: dette går ikke!, sier Waqas.

Han forteller at det raskt begynte å bli mange bilister på stedet, som slet med å ta seg frem på grunn av trikkestansen. Han beskriver situasjonen som kaotisk.

– Jeg tenkte at det kom til å bli helt sykt om jeg ikke foretok meg noe. Jeg gikk derfor ut for å dirigere, noe jeg ikke har opplæring i. Da politiet kom tenkte jeg at jeg kunne gå inn og sette meg i trikken igjen, men jeg ble stående ute og dirigere i over 40 minutter, sier Waqas og ler.

- Emosjonelt

Sporveiens nye superhelt sier han har jobbet som trikkesjåfør siden sommeren 2014, men at det i går ble en spesiell arbeidsdag.

– Facebook-innlegget ble emosjonelt for meg, fordi jobben vår er å hjelpe andre. Når du kommer på jobb som trikkefører vil du bistå på best mulig vis, yte god service og gjøre det lille ekstra - og jeg gjorde bare det lille ekstra,forteller Waqas - og legger til at det fortsatt ikke har tikket inn noen frierier.

– Det har vært mange rørende tilbakemeldinger, og jeg vil gi mannen bak Facebook-innlegget en stor takk. Jeg var forresten så våt at jeg frøs hele veien tilbake til Grefsen, avslutter Waqas.

Les innlegget i sin helhet nedenfor:

POPULÆRT INNLEGG: Ordene og rosen fra Pål Magnus på Ruters Facebook-side har i skrivende stund blitt likt av 4 500 lesere. Foto: Skjermdump: Facebook

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Politiet ber syklistene om å avstå fra den ville rekordjakten nedover

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
Fitnesskongen Joachim (31): Nei, det er ikke for sent å gjøre noe med sommerkroppen 2017!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...