ANNONSE
Annonse
Akersposten

Overrasket alle – vil gjerne leve av å slå golfballer

Stina Resen (24) fra Bogstad ser fremover mot både amatør-EM og proffturneringer i ukene og månedene som kommer. Foto: Fredrik Eckhoff

Stinas selvtillit fikk en skikkelig boost med kanonplasseringen i Europas største amatørturnering i golf. Nå styrer Bogstad-jenta mot proffsatsing.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 11:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Stina Resen (24) sjokkerte både seg selv og mange andre med sin strålende innsats i Ladies British Open Amateur Championship i juni. Etter å ha kvalifisert seg for sluttspillet med to solide golfrunder, slo hun ute den ene etter den andre av spillere som lå godt over henne på verdensrankingen (World amateur golf ranking).

Først i semifinalen ble det stopp i turneringen som ble avgjort med matchspill i cupformat. Prestasjonen er den beste av en norsk, kvinnelig golfspiller noen gang.

– Det var en skikkelig opptur, ja. Veldig! Det var sykt moro. Det er det beste jeg har gjort på golfbanen. Den beste jeg slo på rankingen, var rundt nummer 50, sier Stina når vi møter henne til en prat på hjemmeklubben hennes, Oslo GK på Bogstad. Hun har vokst opp på Vettakollen, og nå bor hun bare noen hundre meter ovenfor landets mest kjente golfklubb.

Før turneringen var Stina ranket som nummer 216. Etter turneringen er nummer 75.

Spillende lagkaptein

Stina er selvskreven på det norske laget som i neste uke skal spille EM for lag i Portugal. Her møtes de aller beste amatørspillerne i Europa til en prestisjefylt dyst, og Stina er kaptein på laget.

I samme turnering i fjor klarte Norge å spille seg inn blant de åtte beste i Europa og fikk delta i A-sluttspillet. Stina var blant de toneangivende på laget, og hun lå blant de tre-fire beste individuelt etter to dager med slagspill.

Stina har like høye ambisjoner for laget i år.

– Vi er et sterkt lag i år. Jeg tror det er det beste laget jeg har reist med. Målet er A-flight, ja, sier hun.På laget har kommet inn unge og lovende spillere som Celine Borge fra Vestfold og Karoline Lund Losby. Begge er unge og hardtsatsende golfspillere som allerede har vist at de har seriøse planer om å lykkes på banen.

– Vi har reist masse på tur før, og dette er en kjempehyggelig gjeng. At vi har det gøy sammen, har mye å si på en lagturnering, sier lagkapteinen.

Snart proff

Stina er samtidig ganske sikker på at dette blir hennes siste EM for amatører. Innsatsen hennes i det siste på banen har gitt henne plass denne ukens LET Access i Belgia. Det blir en super oppladning til EM uken etter.

24-åringen som de siste årene har gjennomført en collegeutdannelse i USA på golfstipend, har nemlig to tanker i hodet for tiden. Samtidig som hun spiller de største amatørturneringene for å få god matching, har hun planer om å gå over i proffenes rekker i løpet av året som kommer. Da er hun avhengig av å spille seg til en plass på en av tourene, enten selveste Europatouren for damer (LET), eller på hakket under (LET Access).

Akkurat nå har hun ikke plass på noen av disse, men slikt kan endre seg med gode resultateter i LET Access-turneringer hun får wild card i, som i Belgia denne uken. Hun har prøvd seg på dette nivået før, blant annet på Drøbak i fjor, da hun ble nummer 10. Hun har dermed vist at hun har dette nivået inne.

– Jeg kommer også til å prøve med på LET-kvalifiseringen i høst, sier Stina. Med suksess der kan hun spille seg til plass på LET, som altså er den øverste touren i Europa, der for eksempel Norges nest beste kvinnelige golfspiller, Marianne Skarpnord, spiller.

– Men det koster mye å satse som proff…?

– Ja, og jeg har noen sponsorer. Jeg håper for eksempel prestasjonen nå i England hjelper litt når jeg skal ut og finne sponsorer. Håper det er noen som syns det ser lovende ut! smiler den unge, ambisiøse golfspilleren fra Bogstad.

Følg Akersposten.no på Facebook