ANNONSE
Annonse

Oslos beste åpner igjen

Liv Bente Tvenge i Kajalund Eiendom A/S er svært fornøyd med avtalen som er inngått. Foto: Reidar Martinsen

Så er det endelig avgjort. 14 måneder etter at Kajalund sykehjem ble lagt ned, er det klart at det blir gjenåpning høsten 2019. Det er selskapet Skaar Omsorg som blir ny eier av det private sykehjemmet. Billig å bo der, blir det imidlertid ikke. Døgnprisen blir opp mot 3000 kroner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2018 kl 12:24

ANNONSE
Annonse

SOLLERUD: Liv Bente Tvenge i Kajalund Eiendom A/S er svært fornøyd med avtalen som er inngått.

– For aksjonærene i Kajalund Eiendom er dette helt klart et verdivalg. Det var et ønske om å videreføre Kajalund som sykehjem. Vi har hatt mange beilere her som gjerne ville utnytte den flotte eiendommen til andre ting, men vi ønsker å være et tilbud til eldre som har behov for og ønske om god pleie, sier Tvenge.

– Bra sted å bo

Kajalund ble i flere år kåret til Oslos beste sykehjem, men da Aleris Omsorg ikke fikk fornyet avtalen med Oslo kommune ble hjemmet lagt ned. De 27 beboerne ble overført til andre sykehjem – primært Hovseter og Ullernhjemmet.

Tvenge: – Oslo kommune har lagt ned flere sykehjemsplasser med henvisning til at behovet er mindre. Vi er overbevist om at når eldrebølgen skyller inn over oss om 4-5 år, vil behovet for sykehjemsplasser i Oslo bli betydelig.

– Men vil folk betale bortimot 3000 kroner i døgnet for en sykehjemsplass?

– Det er mange pengesterke pensjonister, som gjerne vil ha en trygg tilværelse og bruke pengene sine på det. På Kajalund vil man få pleie og oppfølging døgnet rundt. Maten blir blant annet laget på stedet, og det blir helt sikkert et veldig bra sted å bo.

– Og kommunen kan kjøpe plass ved behov?

– Det er klart, men akkurat nå ser det ikke ut til at de føler noe behov for det ettersom det er nok plasser. Men vi vet jo at svært mange står i kø for å få plass i Oslo vest. Mange vil jo helst bo på sykehjem i det området de hører hjemme og har kanskje hele sitt sosiale nettverk, sier Tvenge.

Høsten 2019

Selskapet Skaar Omsorg sier i en melding:

«Det forventes at de første beboere kan flytte inn allerede i løpet 3. kvartal 2019, etter at lokalene har blitt pusset opp til å være i tråd med Villa Skaar sine krav. Her skal det blant annet bygges et fullverdig kjøkken som skal servere hjemmelaget mat til beboerne hver eneste dag.

Sykehjemmet med beliggenhet på Sollerud i Bydel Ullern ble lagt ned av den tidligere eieren i 2017, da avtalen med Oslo kommune ikke ble fornyet. Frem til nedleggelsen var sykehjemmet flere ganger kåret til byens beste i de årlige pårørende-undersøkelsene utført av Oslo kommune.
Vi har stor tro på at Villa Skaar Kajalund raskt vil bli et meget populært sykehjem igjen. Hjemmet har et godt historisk utgangspunkt kombinert med en flott beliggenhet. Nå vil hjemmet i tillegg få tilført Skaar familiens omsorgsfilosofi, noe som garanterer beboerne det beste omsorgsprodukt i bransjen.

Skaar Omsorg har fra før av fire andre sykehjem. To stk. i Lier kommune, ett på Vestfossen og ett på Jevnaker. Selskapet har avtaler med over 20 kommuner i det sentrale Østlandet for levering av kvalitets-eldreomsorg i form av sykehjemsplasser.
Villa Skaar har vært et merkenavn innen eldreomsorg i over 60 år, og dagens leder Richard Skaar Thorsrud er den fjerde generasjonen som driver bedriften videre etter sin oldefar Olav Skaar. Våre prinsipper for drift er enkle; vi har fokus på en hjemmekoselig atmosfære, gode og inkluderende aktiviteter, samt god hjemmelaget mat fra eget kjøkken. Villa Skaar sykehjemmene har, i likhet med Kajalund, blitt kåret som de beste innen sitt felt av Oslo Kommune.»

– Et hjemmekoselig hjem

– Jeg gleder meg på å ta fatt på arbeidet med å skape et godt hjem for eldre på Kajalund. Det er et godt stykke arbeid som må gjøres før vi er klare for å ta imot første beboer. Vi skal skape et hjemmekoselig hjem for våre beboere, og fylle dagene med varierte aktiviteter og god mat. Alt i tråd med Villa Skaar-filosofien,, sier Richard Skaar Thorsrud, som ser frem til et godt samarbeid med alle som har vært, og er, glad i Kajalund.

Skaar Omsorg AS ble godkjent som kjøper av eierne i Kajalund Eiendom AS med basis i at konseptet; sykehjem på eiendommen, skulle videreføres. Dette er i henhold til de opprinnelige planene for eiendommen da den ble bebygd, og behovet for slike fasiliteter med leiligheter rundt er enda mer aktuelt i dag enn det var i for 60 år siden.

– Vi er svært godt fornøyd med at vi fant en løsning med videreføring av sykehjemsdriften med en aktør som tar eldreomsorg på alvor. Det betyr mye for både aksjonærer, beboere og naboer på Kajalund. Med filosofien bak Villa Skaar er vi sikker på at vi gjenvinner posisjonen som det beste sykehjem i Oslo. Den opprinnelige ideologien og idéen til stifterne av Kajalund fra 1964 får nå nytt liv, så vi ønsker Villa Skaar lykke til og håper på et langt og godt samarbeid.», sier Liv Bente Tvenge, styreleder i Kajalund Eiendom AS.

Kajalund.

ANNONSE
Annonse