Akersposten

Oslo viderefører tiltak til etter påske

Oslo kommune viderefører alle koronatiltak til og med 13. april, i tråd med nasjonale bestemmelser.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Oslo kommune har siden 28. februar satt kriseberedskap, og fra 11. mars på høyeste nivå. Her er pressemelding fra Oslo kommune om med siste nytt tirsdag kveld:

Nytt siste døgn:

  • Oslo kommune viderefører smittevernstiltak til 13. april
  • Nettmøte for barn med ordfører og byråder onsdag

Viderefører tiltak til 13. april

De tiltakene som er innført i Oslo kommune for å bekjempe spredning av koronasmitte videreføres minst til og med 13. april. Oslo kommune vil så snart som mulig oppdatere gjeldende forskrifter til å harmonere med nye føringer fra regjeringen.

– Vi endrer nå forskriftene for Oslo, slik at de harmonerer med de nye kravene. Nå gjelder det at alle virksomheter må sikre at ansatte og besøkende må kunne holde 2 meters avstand. Alle serveringssteder og andre bedrifter som holder åpent må sikre at de etterlever disse kravene. I tillegg skjerpes reglene for utendørs ansamlinger: kun fem personer kan samles i grupper utendørs, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Følgende tiltak er blant dem som videreføres til og med 13. april:

  • Alle barnehager og skoler holder stengt. Foreldre med samfunnskritiske funksjoner og sårbare barn gis et tilbud om tilsyn.
  • Alle Oslo kommunes bibliotek, kulturskole, idrettsanlegg, svømmehaller, markastuer, idrettsanlegg, fotballbaner og museer er stengt.
  • All alkoholservering er forbudt. Steder som serverer mat eller har take-away, kan fortsatt holde åpent, men må kunne sikre at gjester og ansatte kan holde avstand på to meter (oppdatert forskrift kommer).
  • Alle ansatte i Oslo kommune pålegges hjemmekontor med mindre de innehar en samfunnskritisk funksjon slik som personell innen helse, brann, vann, avløp, renovasjon og strøm, i tillegg til andre nøkkelfunksjoner sentralt i kommunen.

Nettmøte for barn med ordfører og byråder onsdag

Det er mange barn som har spørsmål om den situasjonen vi er inne i. Noen barn savner skolen, noen er litt utrygge og andre kjeder seg. Andre barn er redde og har det vondt.

Nå inviterer vi barna i Oslo til et nettmøte med ordfører Marianne Borgen, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og byråden som har ansvar for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen. Her det er mulig for barn å stille spørsmål direkte. De tre vil svare på spørsmål og fortelle litt om hva som skjer, hva de som bestemmer i Norge har sagt at vi skal gjøre og hva som skjer fremover.

Nettmøtet strømmes direkte på Oslo kommunes Facebook-side og YouTube-kanal onsdag 25. mars kl. 14.00.

Nettmøtet er fint også for voksne som omgås barn for å få noen tips til hvordan man kan snakke med barna om situasjonen. Det vil være muligheter til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet. Man kan også stille spørsmål i forkant ved å sende en e-post til barn@oslobystyre.no, merket med «Nettmøte for barn». Vi forsøker å besvare alle spørsmål, enten underveis i sendingen eller som skriftlige svar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...