Akersposten

Oslo TK jobber videre for tennishall

DRØMMEN LEVER: Det må jobbes videre med finansieringen, for å se om det er mulig å slippe unna uten å selge unna en del av tomten, som ligger idyllisk til i Hyllveien, som en mulig tennishall er vist fra på denne tegningen.

Medlemmene i Oslo Tennisklubb på Madserud ga styret full støtte til å jobbe videre med planene om tennishall på eget område på årsmøtet. Nå må styret se nærmere på finansieringsmulighetene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2016 kl 16:16

MADSERUD/SKØYEN: Styret, med leder Arild Blixrud i spissen, ble gjenvalgt, og da skulle grunnlaget være lagt for videre arbeid mot det store målet: Å få en permanent tennishall med seks baner som kan brukes 12 måneder i året. I tillegg er det med i planene å anlegge seks nye baner på taket av hallen, i tillegg til å beholde fire til seks av de nåværende utebanene.

Og det er nettopp det siste punktet, hvor mange baner som blir igjen av de nåværende, som er viktig når det gjelder finansieringen av prosjektet. Styret har flere forslag for å få finansiert byggingen, som vil koste oppimot 60 millioner kroner. Dette skriver klubben på sine nettsider. http://oslotk.no/wp-content/uploads/2015/10/OTK-Presentasjon-tennishall-pr.-oktober-2015.pdf

Må sjekke ut muligheter

– Det er flere finansieringsmuligheter: Det første vi må sjekke ut, er om det er penger i kommunen. Det søker vi om 15. mai. Det vet vi ikke nok om ennå, sier styreleder Arild Blixrud til Akersposten.no.

– Så er spørsmålet om vi får mer penger fra medlemmene. I siste instans er det snakk om å selge unna tomt. I dag ser jeg ikke andre muligheter, men vi har nå et vindu frem til januar 2017, da vi skal søke om spillemidler. Da må vi ha en fullstendig finansieringsplan, sier Blixrud.

LES OGSÅ: Kommentar: "Fremtiden er NÅ, Oslo Tennisklubb!"

Han er godt fornøyd med årsmøtet i klubben, som han mener var både saklig og rolig. Så var det også et stort flertall for å få gjennomført hallprosjektet. Motstanden kommer når det er snakk om å selge unna noe av arvesølvet, altså der centercourten og bane 12 ligger i dag, helt vest på tomten.

Skal omreguleres

Hele tennisanlegget er i dag regulert til boligformål. Dette gjør at klubben sitter på en enorm verdi midt i et fredelig villaområde på Madserud. Dette er gull verdt for klubben når tomt skal selges naturligvis.

Nå er det planer om å regulere om deler av tomten til idrettsformål, og beholde én del regulert til bolig.

– Vi har i siste instans en fullmakt fra årsmøtet til å se på verdier som ligger her, men nå skal vi snu alle steiner, se på alle muligheter, sier Blixrud til Akersposten.no.

– Godt og bærekraftig prosjekt

Når det kommer til stykket, blir velvilje fra politikerne i rådhuset avgjørende for om det noen gang blir en modernisering og oppgradering av det gamle tennisanlegget. Klubben har i hvert fall full støtte fra bydelsutvalgets leder.

– Jeg har vært en pådriver lenge i forhold til denne prosessen. Vi har vært flere ganger på befaring blant annet sammen med Bård Folke Fredriksen. Oslo Tennisklubb vil bygge for fremtiden, og det er positivt, sier bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H). Han sitter også i byutviklingskomiteen i rådhuset.

– Der møter jeg nok på saken etter hvert. Jeg skal være en pådriver for dette i rådhuset. Jeg har allerede trukket frem dette som et godt og bærekraftig prosjekt, sier han og peker på hvor viktig det er å utvikle tilbudene i et område med sterk fortetting i årene som kommer.

Pedersen har sans for at styret i Oslo Tennisklubb legger listen høyt når det gjelder kvalitet og utseende på hallen.

– Det blir dyrere fordi de graver den delvis ned i terrenget, de tar veldig hensyn til naboene, påpeker Pedersen.

– Jeg hadde håpet det kom noen rike onkler og bidro, sier Pedersen, som mener det er synd om klubben må selge unna tomt.
– Men det er forståelig om de må det. Det er jo 60 millioner kroner.

LES OGSÅ: Kommentar: "Fremtiden er NÅ, Oslo Tennisklubb!"

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...