Akersposten

Orkla får bygge 16 etasjer på Skøyen

RETT VED STAJONEN: Orklas hovedkontor og næring med cirka 7 prosent boliger kommer på Skøyen. Skisse: Narud Stokke Wiig

Bystyret vil ikke vente på en helhetlig områdeplan for Skøyen som er bebudet ved årskiftet. Det er fritt frem for høyhus. Nå kommer det et høyhus på 16 etasjer tett opptil verneverdige Sofienlund.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2016 kl 18:15

Skøyen: - Da har bystyret vedtatt at Orkla får bygge sitt hovedkontor på 16 etasjer. Venstre mente at det er meningløst å kjøre denne saken for seg. Vårt forslag var at reguleringssaken skulle sendes tilbake til byrådet for videre bearbeidelse, i påvente av at sak om områderegulering og grunneierbidrag ble fremmet. Vi fikk støtte av KrF og Rødt, men det holdt ikke, sier Odd Einar Dørum.

Tidligere Høyrebyråd sa vent

Han viser til det arbeidet som blant andre Bydel Ullern har gjort med hensyn til mulighetsstudiet for Skøyenområdet, som igjen skulle være en del av grunnlaget for en områdeplan. I mulighetsstudiet legges det blant annet opp til maks 12 etasjer i det definerte området.

MENINGSLØST: Odd Einar Dørum (V) mener det er meningsløst å vedta store byggeprosjekter uten at det foreligger områdeplan. Foto: Oslo Venstre


- Venstre har hele tiden ment at først må det komme en områdeplan som skal være retningsgivende for utviklingen av Skøyenområdet, før det blir tillatt høye og store byggeprosjekter. Tidligere byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) satte 11 enkeltsøknader på vent i påvente av en områdeplan. Nå har altså Høyre vært med å vedta denne utbyggingen. Venstre fikk heller ikke støtte for forslaget om at bystyret ber byrådet prioritere å fremme sak om områderegulering på Skøyen, sier Dørum.

Såkalt byplangrep

Reguleringssaken er også i strid med gjeldende kommunedelplan fra 1994.

- Plan- og bygningsetaten opererer under et såkalt byplangrep, som bare er et administrativt grep på veien mot en områdeplan. Med vedtaket i bystyret er det fritt frem for andre ventende, store prosjekter og det er klart at også en ny områdeplan vil bli preget av dette. Bydelen fortjener ikke dette, som vil få store konsekvenser for bebyggelsen rundt, sier Dørum.

Det er Plan- og bygningsetatens eget forslag som er vedtatt, som utbygger har sluttet seg til. Opprinnelig var utbyggers forslag på 21 etasjer.

RAGER: Orklas hovedkontor blir fire etasjer høyere enn det høyeste bygget på Skøyen. Skisse: Narud Stokke Wiig

Begrunnelse

I begrunnelsen heter det blant annet:
Planforslaget medfører en langt høyere tomteutnyttelse og har bygningshøyder langt over rammene i kommunedelplanen fra 1994. Planforslaget er vurdert opp mot nye byplanrammer slik dette er fremstilt i etatens forslag til nytt byplangrep for Skøyen med høyder på 12-16 etasjer i dette kvartalet. Det sikres større funksjonsmangfold i planområdet.

Plan- og bygningsetaten mener at planforslagets alternativ 2 er i tråd med overordnede føringer som definerer Skøyenområdet som et kollektivknutepunkt som skal utvikles bymessig og med høy tomteutnyttelse. Planforslaget inneholder flerfunksjonell arealbruk, også boligformål, som er viktig for målsettingene om bymessig utvikling.
I kommuneplanen er det krav om områderegulering for Skøyenområdet. I påvente av
områdereguleringen, har etaten utarbeidet et forslag til Byplangrep Skøyen. Planforslagets alternativ 2 er utarbeidet med konkret utgangspunkt i intensjonene, ambisjonene og føringer slik disse er vist i dette byplangrepet. Høyhusstrategien avklarer at Skøyenområdet kan vurderes for høyere bebyggelse enn 12 etasjer. Byplangrepet foreslår 12-16 etasjer som maksimal bebyggelse i dette kvartalet. Foreslått bebyggelse har maksimalt 16 etasjer og vurderes å være i tråd også med høyhusstrategien.

Les også:

Gigantutbygging på Montebello

Høyblokker langs Mærradalen

Her kommer nye Huseby

Flere nyheter på Akersposten.no:

To satt fast i fiskesnøre – reddet av redningsskøyte

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...