Akersposten

– Ordentlig morsomt!

Liv Larsen og Anne Grete Lunde er akkurat ferdig med en rundtur opp til kolonihagene på Sogn og er godt med fornøyd med sykkelpilot Per E. Koch. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er jo et fantastisk område, så det er fint å få se seg litt rundt, sier Anne Grete Lunde. Sammen med Liv Larsen har hun akkurat vært på en runde på sykkelen til Per E. Koch.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VINDEREN: I flere år har ildsjelen Per E. Koch vært opptatt av at aldre skal få komme seg litt rundt, få litt vind i håret og få se seg om. De spesialbygde elsyklene som har plass til to personer foran, er plassert ut på flere sykehjem og andre institusjoner, men det varierer hvor mye de blir brukt.

– På Madserudhjemmet er de veldig flinke til å få beboere og brukere ut på tur, skryter Koch. Vi møter ham utenfor Vinderenhjemmet, der han sykler noen runder med både dagsenterbrukere og beboere.

Ofte må det innsats fra frivillige til for at de eldre skal få nytte av syklene, og det er nettopp disse «sykkelpilotene» Koch nå ønsker flere av.

– Det er mange som enten er beboere på sykehjem eller som er på dagsentrene, som ikke kommer seg så mye rundt selv. De har stor glede av disse små turene, sier Koch.

– Hvem kan stille som sykkelpilot?

– Alle! Det burde være en ålreit aktivitet for dem som ønsker å være litt i bevegelse, og som gjerne liker å prate litt med de eldre. Når man sitter der, hender det jo gjerne at de spør om ting på veien, sier han.

– Det er ofte ikke snakk om lange turer. Det skal ikke så mye til for at turen skal bli en opplevelse, sier Koch.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bjørnhild Melgård var med på sykkeltur med Per for første gang – og tar gjerne flere turer! Foto: Fredrik Eckhoff

– Ordentlig morsomt!

Og det kan flere vi møter på dagsenterent ved Vinderenhjemmet denne dagen bekrefte.

– Jeg syklet mye i ungdommen. Vi hadde ikke råd til at alle barna skulle få sykkel, men min mormor var landpostbud, og da hun døde, arvet jeg sykkelen hennes, forteller Bjørnhild Melgård, som også har fått seg en sykkeltur med Koch denne dagen.

– Det var første gang, og det er veldig interessant å se litt. Det er jo områder man ikke får sett så mye. Det var også nydelig vær å sykle i. Det var ordentlig morsomt! sier Melgård.

Åpner for aktiviteter igjen

Nå som alle beboere og brukere er fullvaksinerte, er det igjen muligheter for flere aktiviteter, og da er sykkelturene populære.

Men sykkelpiloter må altså til, og Per E. Koch oppfordrer frivillige til å ta kontakt med Vestre Aker frivilligsentral og Espen Andresen for mer informasjon. Han kan nås på tlf 48 13 71 80 eller på epost: espen@vestreaker.frivilligsentral.no.

– Vi oppfordrer folk til å sykle med oss! sier Liv Larsen og Anne Grete Lunde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...