Akersposten

«Oppsiktsvekkende arrogant svar»

«Høyre er bekymret for situasjonen i Oslo-skolen. Både for hva elevene skal sitte igjen med av faglig utbytte etter endt skolegang, og for den økonomiske situasjonen ved hver enkelt skole,» skriver de tre Høyre-politikerne i innlegget. Arkivfoto

Et oppsiktsvekkende arrogant svar fra Arbeiderpartiet om Osloskolen, skriver Anita Leirvik North (H), Oscar Chr. Husebye (H) og Mathilde Tybring-Gjedde (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2020 kl 10:32

Det er påfallende at Arbeiderpartiets representant bruker hele sitt innlegg på å kritisere den økonomiske situasjonen i Osloskolen for 7 år siden, i stedet for å ta på alvor situasjonen mange foreldre, rektorer og lærere opplever i dag, særlig i bydeler som Ullern og Vestre Aker.

I Arbeiderpartiets historiefortelling glemmer de mye. Fra 2011-2015 var det en enorm vekst i elevtallet, Oslo måtte bygge to klasserom i uken. I tillegg hadde kommunen en veldig krevende økonomi. Nå er befolkningsveksten lavere, og kommunene har et større handlingsrom enn på lenge. Da er det påfallende at byrådet slår seg til ro med at mange skoler drives under et økonomisk forsvarlig minstenivå.

Høyre er bekymret for situasjonen i Oslo-skolen. Både for hva elevene skal sitte igjen med av faglig utbytte etter endt skolegang, og for den økonomiske situasjonen ved hver enkelt skole. Særlig gjelder det mange av skolene som i dag kan vise til de beste resultatene samtidig som de drives mest effektivt i landet. Den bekymringen deles av mange rektorer, lærere, driftsstyrer og medlemmer av Foreldrerådets Arbeidsutvalg.

Allerede før Ap-byrådet i Oslo vedtok å gjennomføre en smertefull skjevfordeling av Osloskolens finansieringssystem høsten 2017, advarte 22 rektorer mot konsekvensene. «Vi er svært opprørte og bekymret for konsekvensene av dette forslaget fra byrådet dersom det blir vedtatt. Det vil bety en drift av skolene som er uforsvarlig sett i lys av kravene fra Opplæringsloven om spesialundervisning og tilpasset opplæring», skrev de i Aftenposten. Byrådets forslag fikk flertall i bystyret med støtte fra Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt.

I dag er det ikke bare dette som er utfordringen i skolene i vest. Høyre er også bekymret over den manglende ungdomsskolekapasiteten i de vestlige bydelene, og frykter at mangelen på handlekraft som Ap-styrte byrådet har vist vil føre til at våre elever får et dårligere skoletilbud. Det er grenser for hvor mange ungdomsskoleelever man kan samle sammen på et lite areal før det går utover tilpasset opplæring og elevenes utvikling. Det skaper også stor uro for elever som ikke vet om de får starte på ungdomsskolen sammen ved vennene sine de neste årene.

Under Høyres ledelse vokste Osloskolen seg til å bli landets beste skole og vi ønsker å utvikle den videre. Det betyr noe for barn og unge som vokser opp i denne byen. Vi vil sikre at alle elever gis god og likeverdig undervisning uavhengig av hvor de bor. Høyre vil derfor ha utredet en nedre faglig grense for hva som er forsvarlig grunnfinansiering for en skole, og inntil den foreligger så vil vi sørge for at ingen skoler får kutt i sine budsjetter. Vi ønsker også å beholde den kommunale satsningen på ekstra undervisningstid i Osloskolen som byrådet har kuttet ut, samt så snart som mulig finne en løsning på dårlig ungdomsskolekapasitet.

Mens byrådet betrakter Osloskolen som en salderingspost, mener Høyre hver krone brukt på skole er en investering i barnas og vår felles fremtid.

Anita Leirvik North (H)
Oscar Chr. Huseby (H)
Mathilde Tybring-Gjedde (H)

Les innlegget til Henrik Dahl Jacobsen her

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...