ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Oppi, oppi, oppi, oppi, oppi! Kom igjen!»

Røa-trener Geir Nordby etter en seier. En glad gutt! Lørdag er det kamp igjen, mot Fart, som de også spilte mot i denne treningskampen i Tyrkia i vinter. Foto: Fra video lagd av Toppfotball Kvinner

«Det er deilig å vinne!» utbryter Røa-treneren på sidelinjen. Etter mer enn 20 år er han minst like engasjert, kanskje mer. Og aller mest liker han å vinne.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2019 kl 14:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: «Jeg har hundre penner, hvor er alle de pennene!?» sier treneren og ser hektisk rundt på de andre i støtteapparatet. Røa Dynamite Girls er på treningsleir i Tyrkia, og det er treningskamp mot Fart. Det er en god stund til sesongstart, men intensiteten og engasjementet er på plass.

Så kjent er den rutinerte Røa-treneren at spillerforeningen Toppfotball Kvinner hadde satt sammen en videosnutt av Nordby som ble vist på kickoff for Toppserien i mars.

– Hehe, jeg byr gjerne litt på meg selv, jeg, sier hovedpersonen selv om videoen.

Brennende ønske om å lykkes

I mer enn 20 år har Geir Nordby vært en viktig del av støtteapparatet til Røa-damene, mesteparten av tiden som lagets hovedtrener. Innlevelsen, temperamentet, de klare beskjedene, gjerne rett fra levra, har vært der hele tiden.

– Har du alltid vært like engasjert, Geir?

– Jeg tror ikke det har forandret seg så mye. Eller kanskje er jeg verre nå enn før, smiler han.

– Jeg tror jeg har et enda større ønske om å lykkes med laget nå enn tidligere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Røa-trener Geir Nordby på sidelinjen i treningskamp i Tyrkia i vinter. Video: Toppfotball Kvinner

– Hva er mest morsomt med å vinne fotballkamper?

– Det er mange ting! Man får en slags utløsning for det man legger ned av arbeid. Du driver med dette 24 timer i døgnet. Det gjør at det det blir en sånn glede når man vinner kamper, sier han og snakker videre om hvordan man som del av et fotballag vinner i lag med de andre.

– Som trener står man jo litt utenfor, men man får likevel bekreftet at man har gjort noe riktig.

Opp og ned

Når Røa vinner – eller tar et litt overraskende poeng, som borte mot LSK nylig – er Nordby verdens blideste. Da sitter smilet og god-kommentarene løst. Når han er skuffet derimot, er stemningen en annen.

– Jeg tror jeg kan si at det da er det helt mørkt. Litt sånn humoristisk, tror jeg man kan si at det preger meg litt negativt. Det er ekstremt tungt.

Viktige penner

– Hva er det med deg og disse pennene?

– Hva mener du? Jeg fatter det egentlig ikke. Det er aldri en penn som funker. Når jeg skal skrive med en penn, funder den aldri!

Det kan kanskje ha noen med hvordan han behandler pennene, tenker vi. Mens andre trenere tygger tyggegummi til kjeven går av ledd, trenger Røa-treneren alltid en penn, av typen som kan klikkes med.

– Å ja, jeg må ha noe å fikle med! sier han og bekrefter at det ofte går hardt utover dem.

– Ja, de brekker nesten alltid.

Lidenskapen

– Og disse enorme påkjenningene, med seire og tap og frustrerende poengdelinger, det er noe du vil fortsette med en stund?

– Vel jeg har aldri vært narkoman, men jeg er litt avhengig av fotballen. Når vi har vunnet, ønsker jeg alltid å føle det samme igjen. Etter en seier, kommer jeg meg jo ned på jorda igjen. En seier blir veldig fort historie, sier han.

Han er så lidenskapelig opptatt av at Røa-damene skal lykkes. Hva skjer når han ser spillere som ikke helt deler hans lidenskap? Ikke viser det samme engasjementet?

– Ser du spillere som rett og slett ikke bryr seg nok?

– Ja, ja, og det er jo en del av jobben, å prøve å skolere dem. Det å bry seg må ligge hos hver enkelt. Du må engasjere deg og gå «all in». Det er mange spillere jeg ser ikke kommer til å komme så langt som de ønsker, og det er ikke bare i Røa, påpeker han.

Hjemmekamp lørdag

Lørdag 11. mai kl. 15 er det hjemmekamp på Røabanen. Nyopprykkede Fart er motstandere. Geir Nordby er klar med pennen til kamp igjen. Seieren borte mot Stabæk skal følges opp med nye tre poeng. Seire har det ikke blitt så mange av på hjemmebane, med tap mot både Lyn og Kolbotn. Borte har det derimot gått lang bedre, etter serie mot Stabæk og Sandviken, i tillegg til uavgjort mot LSK.

– Jeg håper at vi nå kan vise oss fra en mye mer offensiv og presis side enn frem til nå på hjemmebane. Prestasjonen hjemme har gått veldig opp og ned. Vi har jobbet ekstremt mye med å få stabilisert ting, sier Nordby.